Soundtrack Poděbrady, Výrava a taky Vrána. Týdenní tipy od 26. srpna do 1. září

Soundtrack Poděbrady, Výrava a taky Vrána. Týdenní tipy od 26. srpna do 1. září 

Léto se již chýlí ke konci, ale nezoufejte. Kultura totiž žije po celý rok a poslední týden v srpnu bude opravdu nabitý! Čeká nás Soundtrack Poděbrady, Prague Harley Days, Letní parket Výrava, ale třeba i Monster Meeting, divadelní zážitky, poslední zastávka Hradů CZ a v kinech přistane také legendární Vrána. Inspirujte se našimi tipy!

Soundtrack Poděbrady

Fanoušci filmové hudby nastražte uši! Blíží se Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady, který každoročně nabízí to nejlepší propojení filmové hudby a multimédií.

Od 29. srpna do 1. září se můžete těšit na filmové hity Karla Svobody, melodie francouzských filmů 70. až 90. let pod taktovkou Ondřeje Brzobohatého – Le Magnifique, pohádku Čertí brko za doprovodu symfonického orchestru. Kromě toho proběhne Party Night, během které vystoupí kapely Monkey Business, MYDY a Molotov Jukebox s Natalií Tenou. Nouze nebude ani o workshopy, zábavné pořady, diskuse, představení. Celý festival v neděli zakončí slovenská zpěvačka Jany Kirschner

Vrána

Eric Draven (Bill Skarsgård) byl spolu se svou milovanou Shelly Webster (FKA twigs) brutálně zavražděn pouličním gangem. Podle staré legendy duše zemřelých odnáší do říše mrtvých vrána. A právě díky ní Eric vstává z mrtvých a stává se takřka nesmrtelnou bytostí s jediným cílem - pomstít se svým vrahům

Nové zpracování „prokletého“ filmu Vrána konečně přichází do kin. Komiksová adaptace z roku 1994 se stala kultovním filmem, jehož natáčení bylo poznamenáno tragickým úmrtím představitele hlavního hrdiny herce Brandona Leeho.

Prague Harley Days

Fanoušci Harley-Davidson již jistě žhaví motory a chystají se na tradiční přehlídku a sraz na Výstavišti v Praze. Od 30. srpna do 1. září se tu potkají příznivci a majitelé kultovních motocyklů Harley-Davidson z celé Evropy. Připravit se můžete na spanilou jízdu burácející centrem Prahy, bikerské hry, a hlavně uvidíte na jednom místě tisíce nejnovějších, nejstarších a nejoriginálnějších strojů.

Partička na vzduchu

Riegrovy sady se budou otřásat v základech! Přijede sem totiž Partička - improvizační show s Michalem Suchánkem, Richardem Genzerem, Michalem Novotným, Jakubem Kohákem a Luďkem Staňkem. Open-air představení Partička na vzduchu si zahraje hry jako Čelovka, Reklamace, ale i oblíbenou Party. Kdo o ni nechce přijít, ať dorazí 26. srpna do parku Riegrovy sady.

Hrady CZ Bezděz

Hrady CZ každé léto nabízí to nejlepší z české a slovenské hudební scény v romantickém prostředí českých a moravských hradů. Festival odstartoval v červenci na hradě Točníku a tento týden míří na svou poslední zastávku: hrad Bezděz.

Tam oblíbené české kapely jako Lucie, Chinaski, Horkýže Slíže, Mig 21, Visací zámek, nebo také zpěvák Daniel Landa, zahrají 30. a 31. srpna.

Prima Hvězdné léto pod žižkovskou věží

Prima Hvězdné léto Divadla Kalich si i tento týden pod žižkovskou věží připravilo zajímavé divadelní zážitky. Čeká nás koncert Jarka Nohavici (26. srpna), představení Koule s Pavlou Tomicovou a Jiřím Zepletalem (27. srpna), Tik tik s Terezou Kostkovou, Kristýnou Frejovou, Josefem Poláškem (28. srpna), Zkurvení havlisti s Miroslavem Hanušem a Tomášem Měcháčkem (29. srpna), Pusťte mě ven! s Ivou Janžurovou a Sabinou Remundovou (30. srpna) a Ani spolu, ani bez sebe s Janou Paulovou a Davidem Suchařípou (31. srpna).

Letní parket Výrava

Letní parket Výrava přináší po celou letní sezónu pestrou nabídku domácích i zahraničních interpretů z různých hudebních žánrů. Letní parket Výrava bude poslední srpnovou sobotu patřit kapele Kryštof, společnost jí bude dělat skupina Jelen, která v závěru loňské sezóny oslavila své desáté výročí vydáním čtvrtého řadového alba, a také stálice Čechomor, Voxel i Jakub Děkan se svým bandem. Vyražte na Výravu 31. srpna.

Rybičky 48 a Civilní obrana

Poslední prázdninovou sobotu ovládnou brněnský pivovar Rybičky 48! A nebudou u toho sami, na podporu si pozvali kamarády z kapely Civilní obrana. Za dobrou hudbou doražte 31. srpna do pivovaru Starobrno.

Monster Meeting

Unikátní koncertní projekt Monster Meeting se vrací se svou tříhodinovou show, v níž hlavní roli hrají oblíbené rockové kapely Dymytry a Traktor. Dvojice interpretů se potkají v jeden čas na jednom místě a k sobě si přizvou i další hosty - kapely Arakain a Alkehol. Tento týden potěší posluchače v Klatovech, a to 30. srpna. 

Kristkova filmová noc

Před Zámečkem Lubo v Podhradí nad Dyjí se v sobotu 31. srpna uskuteční Kristkova filmová noc. Diváci uvidí sestřih květnového happeningu „Dívka královnou ptačí říše“ a další dosud nezveřejné archivní materiály. Mezi zvláštní hosty akce patří: Manel Giménez, ředitel Port Gallery, Barcelona, Jan Kavan, JAMU Brno, Bibi Stevens, DAMU Praha.

Součástí akce bude i odhalení asambláže „Let ptačí královny“, kterou performer Lubo Kristek započal během brněnského happeningu v květnu 2024, kdy balzámoval barvou dívku, která se následně otiskla do plátna. Odhalení asambláže proběhne v devět hodin večer před Zámečkem Lubo. 

Kdyby nebylo: Black week

Výstava Kdyby nebylo rozvíjí téma vztahové sítě z okruhu kladenského Domu sester Válových v intimitě uměleckého prostředí silných, dnes již nežijících umělkyň, které měly přátelské vazby a silný lidský vliv na autorky mladší. To vše se divákům do 31. srpna zprostředkuje skrze dobové fotografie, písemnosti, dva dokumentární filmy a skrze samotná umělecká díla Květy Válové, Adrieny Šimotové, Libuše Jarcovjákové a Dagmar Šubrtové v Galerii v Uhelném mlýně.

Tento týden výstava končí, a tak od 28. do 31. srpna bude v galerii denně od 14 - 18 hodin připraveno překvapivé občerstvení pro návštěvníky, kteří do galerie arto.to v Uhelném mlýně zavítají. Návštěvníci v tyto poslední dny výstavy nebudou muset jít přes rezervační systém.

Foto: Vrána © Lions Gate Films

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!