Kristkova filmová noc

Kristkova filmová noc

Termín: 31.8.2024
Vstupné:

zdarma

31srpen sobota 21:00

Žánr: filmfilm


Před Zámečkem Lubo v Podhradí nad Dyjí se v sobotu 31. srpna 2024 uskuteční Kristkova filmová noc. Součástí bude i odhalení asambláže „Let ptačí královny“, kterou Lubo Kristek započal v happeningu v květnu 2024.

Na letošním happeningu v Brně sochař, malíř a performer Lubo Kristek balzámoval barvou dívku, která se následně otiskla do plátna. Kristek slíbil, že z plátna vytvoří asambláž „Let ptačí královny“, kterou ještě letos odhalí v Podhradí nad Dyjí. Stane se tak 31. srpna ve 21 hodin před Zámečkem Lubo. 

Večer bude věnován zejména filmovým projekcím. Diváci uvidí sestřih květnového happeningu „Dívka královnou ptačí říše“ a další dosud nezveřejné archivní materiály.

Mezi zvláštní hosty akce patří: Manel Giménez, ředitel Port Gallery, Barcelona, Jan Kavan, JAMU Brno, Bibi Stevens, DAMU Praha. Večer bude moderovat Milan Svoboda z Univerzity Karlovy.
 
Pro případné zájemce o ubytování v Podhradí je možnost v nově otevřeném Frejštejn House. Kontakty pro rezervaci jsou e-mail: info@frejstejnhouse.com a telefon +420 793 956 839. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kristkova filmová noc

Rezidence ZvonZnojmo (26.9 km)

Ubytování GMZnojmo (29.5 km)

Vinařství LintnerKyjovice (33.1 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?