Známe vítěze cen Czech Grand Design za rok 2013. Záznam z ceremoniálu vysílá dnes ČT art

Známe vítěze cen Czech Grand Design za rok 2013. Záznam z ceremoniálu vysílá dnes ČT art

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Výroční ceny Akademie designu České republiky Czech Grand Design byly včera uděleny na slavnostním večeru ve Stavovském divadle. Diváci ČT mají už dnes možnost vidět záznam z ceremoniálu. A to ve 20:25 na ČT art

Předávání Cen Czech Grand Design se v letošním roce neslo v duchu antického dramatu. Katastrofické předpovědi věštkyně Kassandry a bájného Orákula o nevkusu, který zavládne světu, překazili vítězové v osmi kategoriích, kteří spolu s moderátorem Romanem Zachem alias božským Apollónem vystoupali na zářivý Olymp. 

Na pódiu se jako poslové dobrého vkusu střídaly osobnosti, které vítězům předávaly Kapku štěstí od loňské Grand designérky roku Lucie Koldové. Mezi další hosty patřil hudebník Vladimir 518, Tatiana Vilhelmová s Vojtou Dykem, Táňa Pauhoufová, generální ředitel České televize Petr Dvořák, Kateřina Neumannová, Karel Schwarzenberg a další.

Scénu Stavovského divadla s horou Olymp vytvořil Maxim Velčovský, režie večera se ujal divadelní režisér Thomas Zielinski.  

Vítězové Czech Grand Design za rok 2013 jsou:

Designér roku:  Jan Čapek za design nafukovacích hraček Pes Bulík a Formule pro Fatra Napajedla.

Módní designér roku: Monika Drápalová za kolekci The Free Circle pro Rose&Mary Fashion a za kolekci Sedm ve spolupráci s Františkem Matouškem.

Designér šperku roku: Eva Eisler za kolekci náhrdelníků a broží Pro Bílou paní Perchtu a za kolekci Wabi Sabi. 

Grafický designér roku: Štěpán Malovec, Jakub Straka, Petr Knobloch a Tomáš Brousil za nový vizuální styl UMPRUM.

Fotograf roku: Kristina Hrabětová  za fotografie pro Vyrobeno Lesem a Dechem.

Obchod roku: Pavilon za rekonstrukci a novou náplň historického prostoru Vinohradského pavilonu.

Výrobce roku: Fatra za kolekci nafukovacích hraček od designérů Anny a Jerryho Kozových, Jana Čapka a Zuzany Lednické.

Objev roku: studio deForm za kolekci Classics + Corian®, za houpací křeslo Rocking Chair (Jakub Pollág), za design stolu Glass Table a světlo Transmission pro Kavalier. Studio deForm vytvoří pro Preciosa Lighting objekt, který společně vystaví na podzimním Designbloku.

Grand designérem roku 2013 se s největším počtem hlasů napříč kategoriemi stala Monika Drápalová a poprvé v historii tak vyhrála tuto cenu módní designérka. 

Do síně slávy byla uvedena Prof. Zdeňka Bauerová, ak. mal., která je synonymem české módy od druhé poloviny 20.století až po součastnost. 

V letošním roce nebyla Cena veřejnosti udělena v rámci večera ve Stavovském divadle, ale bude jí věnován speciální prostor. První kolo probíhalo hlasováním v rámci výstavy Nominace 2013 v Národním technickém muzeu. Druhé kolo probíhá do 18.března taktéž v rámci výstavy a na stránkách www.czechgranddesign.cz.

Do finále Ceny veřejnosti se s nejvíce hlasy dostala Monika Drápalová, Martin Havel, Lucie Koldová, Jakub Polanka a Petr Šebela. Vítěz bude vyhlášen 20. března v 11 hodin ve výstavě v Národním technickém muzeu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!