Event details

Hradec Králové, Na Brně 2136/4 Hradec Králové region

30.11.2024 at 19:00 (Saturday)

490 Kč

Buy Ticket

More Classical music Tickets

„…Tvůj věčně Bedřich“ Jitka Čechová & Vladimír Javorský

„…Tvůj věčně Bedřich“ Jitka Čechová & Vladimír Javorský

Staňte se součástí jedinečného hudebně-literárního večera, který se koná u příležitosti 200. výročí narození Bedřicha Smetany a 160. výročí založení společnosti PETROF. Tento výjimečný koncert propojí romantický zvuk klavíru PETROF s uměleckým přednesem, aby nám přiblížil život a dílo jednoho z největších českých skladatelů.

 

 

Jitka Čechová, uznávaná česká klavíristka, svým mistrovským přednesem,vnitřní silou i citlivostí k tématu dokáže dokonale vystihnout duši Smetanových opusů. Kromě hudby vás čeká i nezapomenutelný literární zážitek. Herec Vladimír Javorský bude číst z deníků a dopisů Bedřicha Smetany, které odhalí nejen jeho umělecký svět, ale i osobní život plný lásky, bolesti a inspirace.

 

 

Zažijte atmosféru 19. století, společně nahlédneme do intimních zákoutí Smetanova života. Pro lepší poznání mistra bude Vladimír Javorský číst z deníků a dopisů, které skladatelovo životní panoráma dokreslují do mnohdy až syrových detailů: čeká nás vůně piva, půvab tance, dvě manželky, šest dětí, švédské putování i krutá nemoc.

 

 

Oslavme společně 200 let od narození Bedřicha Smetany a 160 let od vzniku firmy PETROF. Přijďte se nechat inspirovat a užít si nezapomenutelný večer plný hudby a literatury.

 

 

 

https://www.informuji.cz/events/kr/280318-tvuj-vecne-bedrich-jitka-cechova-vladimir-javorsky/
We recommend Music clubs - Hradec Králové Events in the area