Event details

Prague 4, 5. května 1640/65 Prague

26.11.2024 at 19:00 (Tuesday)

1000–2800 Kč

Buy Ticket

More Opera Tickets

Alessandro Safina

Alessandro Safina

ITALSKÝ TENORISTA MEZINÁRODNÍHO RENOMÉ

 

 

Alessandro Safina se o hudbu začal zajímat již v dětství. Jeho rodiče byli vášnivými fanoušky opery a snažili se tuto vášeň předat svému synovi. V sedmnácti letech nastoupil na florentskou konzervatoř a o několik let později už sólově vystupoval v nejlepších evropských hudebních divadlech. Po první ceně v Mezinárodní pěvecké soutěži pojmenované po Kati Ricciarelli v roce 1989 následovala aktivní jevištní činnost a hlavní role v operách Bohéma, Lazebník sevillský, Nápoj lásky, Rusalka a Evžen Oněgin.

 

 

JEDINEČNÝ HLAS, PŘIROZENÝ ŠARM A TVŮRČÍ ODVAHA

 

 

Safinův jedinečný hlas, přirozený šarm a tvůrčí odvaha ho proslavily po celém světě. Prováděl operní árie a snil o tom, že klasické umění učiní srozumitelným i pro běžného posluchače. Díky tomu se zrodil nový žánr, který sám umělec později nazval "operní rock" - styl, který v sobě spojoval prvky pop music, akademického zpěvu, soulu a muzikálu.

 

 

Velký úspěch zaznamenal Safin v Nizozemsku, když se zúčastnil koncertu The Night Of The Proms. Singl Luna z alba "Insieme a te" se udržel 14 týdnů na vrcholu nizozemské hitparády. Samotné album vyšlo ve více než 30 zemích, v Brazílii a na Tchaj-wanu se stalo zlatým a v samotném Nizozemsku čtyřikrát platinovým. Od té doby Alessandro světu daroval ohromující duety se Sarah Brightman, Eltonem Johnem a Ewanem McGregorem, Barbarou Hendricks, Sumi Cho a dalšími umělci. Kromě pěvecké kariéry se Safina objevila ve filmech a podílela se na nahrávkách soundtracků (například k filmu Baze Luhrmanna "Moulin Rouge!").

 

 

V současné době vystupuje slavná tenoristka na nejlepších světových pódiích - ve Velké Británii, Irsku, Itálii, Brazílii, Kanadě, Koreji, USA, Francii, Nizozemsku a dalších zemích.

 

 

 

 

 

 

 

https://www.informuji.cz/events/praha/282962-alessandro-safina/
We recommend Music clubs - Praha 4 Events in the area