Event details

Dolní Újezd Pardubice region

16.8.2024 at 19:00 - 18.8.2024

110–550 Kč

Buy Ticket

More Folk/Country Tickets

Újezdské babí léto 2024

Újezdské babí léto 2024

Tento projekt (festival) nemá komerční charakter, protože folkový festival je akce alternativní kultury v našem kraji. Je to ukázka jednoho ze zdánlivě „úzkých“ kulturních žánrů, který je na naší scéně. „Úzkých“ jsem raději dal do uvozovek, protože návštěvníci mohou zjistit, že tento styl hudby může mít i dosti blízko k jazzu nebo i rocku.

 Letos v roce 2024 se uskuteční 16. – 17. srpna již 31. ročník tradičního festivalu folkové, blugrasové, trampské a country hudby „ÚJEZDSKÉ BABÍ LÉTO“ (ÚBL).

 V průběhu minulých ročníků se ÚBL stal jedním z nejvýznamnějších festivalů nejen v Pardubickém kraji, ale je známý i v dalších krajích České ale i Slovenské republiky, o čemž svědčí písemné i e-mailové ohlasy našich návštěvníků. ÚBL spolupracuje s Asociací folkové, trampské a country hudby v ČR i s realizačním týmem české Porty. Náš festival je prezentován mimo jiné také v mediích a tiskem s nadregionální i celorepublikovou působností, např. Rádio Proglas, Český rozhlas Pardubice, Country rádio Praha. Stále je zveřejněn i na internetových stránkách www.ujezdskebabileto.cz.

 Festival se vždy koná dva dny (pátek, sobota). V tomto roce bude v pátek program od 19.00 hodin, kde vystoupí 4 – 5 účinkujících do cca 24.00 hodin a druhý den v sobotu od 13.00 hodin do nočních hodin je hlavní program, kde postupně vystoupí a představí se 8 – 10 kapel a zpěváků.

 Na nadcházejícím 31. ročníku festivalu budou mít opět možnost účinkovat i neprofesionální amatérské a začínající kapely vzešlé z konkurzu pořádaného námi pořadateli festivalu ÚBL a také talent Rádia Country a vítěz Porty.

 Financování našeho projektu se snažíme zajistit z více různých zdrojů. Část je financovaná příjmy ze vstupného, druhá část z příjmu za prováděnou reklamu a třetí část je financována z grantů obcí a kraje. Snažíme se mít vyrovnaný a velice hospodárný rozpočet akce.

     Za finanční podporu festivalu ÚBL, který je také velkou propagací Pardubického kraje, předem děkujeme.

 

 

 

 

This event is not currently happening. No worries, our portal contains many other related events!

https://www.informuji.cz/events/pce/280889-ujezdske-babi-leto-2024/

Look at the possibilities for accommodation in the locality of the event Újezdské babí léto 2024

Hotel Schindlerův háj   Svitavy

Antik Hotel Sofia Litomyšl   Litomyšl

Music clubs - Pardubice region Events in the area