Apocalyptica, Substance a Signal Festival. Týdenní tipy od 7. do 13. října

Apocalyptica, Substance a Signal Festival. Týdenní tipy od 7. do 13. října 

Nový kulturní týden bude doslova zářit, a to nejen díky Signal Festivalu! V Praze zazáří také Apocalyptica, do Brna míří festival Future Gate, v kinech se popereme o zázračnou Substanci a na Kampě poznáme také příběh českého grafického designu. To a mnohem víc najdete v našich kulturních tipech. Inspirujte se!

Signal Festival

Oblíbený Signal Festival je opět tady! Letos Prahu rozsvítí od 12. do 15. října. Jako každý rok se můžete těšit na videomappingy, projekce i dechberoucí instalace. Jeho 12. ročník nese téma Ekosystémy 02: Výprava

Signal Festival se letos poprvé rozšiřuje o nové evropské kreativní fórum pro ty, kteří chtějí být připraveni na budoucnost. Signal Forum nabídne ve dnech 11. a 12. října přednášky, workshopy i doprovodné aktivity, které propojí profesionály z oblasti umění, vědy a technologií. Nenechte si ujít svátek světel!

Apocalyptica v Praze

Pražské O2 universum 11. října ovládne finská banda drsných violoncellistů z Apocalypticy. Mistři čtyř strunných nástrojů přijíždí v rámci turné ke své deváté desce Apocalyptica plays Metallica Vol. 2. A přivezou s sebou i speciálního hosta: britské metalové havrany The Raven Age!

Future Gate

Fanoušci sci-fi se mohou těšit na filmové předpremiéry, ale i legendy tohoto žánru, dokumenty, krátké filmy, soutěž studentských filmů i doprovodný program, ve kterém se odrazí letošní téma: umělá inteligence.

A co bude k vidění na festivalu Future Gate? Těšit se můžete na Dceru slunce, anebo třeba na očekávané Substance s Demi Moore a Margaret Qualley. Dojde i na legendy 12 opic Terryho Gilliama, Metropolis Fritze Langa, dokument Vetřelci: Rozšíření, nebo třeba rodinný film Rozzum v divočině. Festival Future Gate tento týden zakotví v Brně, a to od 8. do 13. října.

Identita – příběh českého grafického designu

Tři podlaží Musea Kampa obsadí od 12. října nová výstava s názvem Identita – příběh českého grafického designu. Návštěvníci uvidí několik stovek exponátů od začátku 20. století do současnosti: ikonické plakáty, špičkově upravené knihy a časopisy, desítky logotypů, vývoj státních symbolů, navigačních systémů a také výjimečné příklady grafického designu z epochy audiovizuálních médií. 

Výstava Identita – příběh českého grafického designu, kterou připravují Filip Blažek a Linda Kudrnovská, a jejímž komisařem je David Korecký, je součástí multižánrového projektu Identita – příběh českého grafického designu, který zahrnuje TV cyklus, chystaný celovečerní film o grafickém designu, který vstoupí do kin 10. října, a stejnojmennou knihu, která vyjde k výstavě jako katalog a zároveň je monografií grafického designu.

Substance

Buď nejlepší verzí sebe sama. Své dokonalejší já hledá i stárnoucí hvězda televizních obrazovek Elisabeth Sparkle (Demi Moore). Díky tomu dostane možnost vyzkoušet zázračnou substanci, díky které může být mladší a krásnější.

Zní to krásně, tedy až na jednu malou drobnost – o svůj čas se musí dělit. Jeden týden pro ni, jeden týden pro její nové, lepší já, Sue (Margaret Qualley). Každých sedm dní. Co by se jen mohlo pokazit? Šokující satira režisérky Coralie Fargeat si z filmového festivalu v Cannes odvezla Cenu za nejlepší scénář. Nyní vstupuje do českých kin.

Visací zámek

Legendární čeští punkeři Visací zámek se během svého turné zastaví 12. října v Kulturním domě Pěnčín u Turnova. Jako speciální host vystoupí kapela Vision Days.

Kapela Visací zámek, která na české hudební scéně působí již od roku 1982, patří k průkopníkům domácího punku. Hity jako Známka punku nebo Traktor se dostaly do povědomí několika generací. 

Kamelot a Roman Horký slaví 60

Jedna z nejúspěšnějších folkových a trampských tuzemských hvězd slaví jubilejních 60 let! Roman Horký proto se skupinou Kamelot vyráží na turné Zaprášené diamanty. Tento týden se zastaví v Liberci. Po koncertě proběhne autogramiáda Romana Horkého a členů Kamelotu.

Výstava obrazů Olejomalba s Bárou

V galerii KKafe se představí výstava obrazů malířů, kteří své výtvory vytvořili v lekcích Olejomalba s Bárou, kde si pod vedením lektorky Barbory Horešovské osvojují malířskou techniku olejomalby. Jejich společnou výstavu nyní můžete vidět v prostorách KKafe na Střeleckém ostrově v Praze. Vernisáž prodejní výstavy amatérských malířů proběhne v sobotu 12. října od 18 hodin.

Foto: Výstava Olejomalba s Bárou

Frýdlantská tančírna

11. října započne již 14. sezona Frýdlantských tančíren v Coolturním centru Frýdlant nad Ostravicí. Taneční party bude mít na starosti DJ a moderátor Martin Matýsek, který zahraje nejen klasiku z tanečních, ale také aktuální taneční pecky.

Úvodní foto (Sigal festival): Tomáš Slavík

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!