Bambi, Transformers Jedna a Velký Pán. Říjnové tipy na filmy pro děti

Bambi, Transformers Jedna a Velký Pán. Říjnové tipy na filmy pro děti 

Počátky Transformers, Bambiho příběh, loutkový Velký Pán, vlčí i čarodějnické dobrodružství. Rodinné filmy i animované pohádky pro děti míří každý měsíc do kin. A čerstvé říjnové novinky vám představíme právě teď!

Velký Pán

  • V kinech od 03. 10. 2024

V malebné lesní vesnici žije Malý Pán se svou milovanou Majolenkou. A vedou tu krásný život! Malý Pán má s kamarády kapelu, provozuje kiosek a užívá si společenský život. Idylku ovšem jednoho dne naruší podivní Jeleňáci, ale i „ochranitel" doktor Zetek a jeho všudypřítomné televizory. Z robotů, kteří mají obyvatelům lesa pomoci, jdou také spíše obavy.

Obyvatelé vesnice propadají strachu a panice, stejně jako Malý Pán. Ten ovšem musí překonat sám sebe a vydat se zachránit svou Majolenku, přátele a vlastně i svůj domov.

Pokračování českého loutkového filmu Malý pán je plný dobrodružství i plný tuzemských hvězd: hlasy loutkám propůjčil třeba Saša Rašilov nejml., Barbora Poláková, Pavel Liška, Miroslav Táborský, Miroslav Krobot a další.

Transformers Jedna

  • V kinech od 10. 10. 2024

Tak velcí kámoši, že by jeden pro druhého strčili ruku do tavící pece. Takovými byli Optimus Prime a Megatron ještě než se stali slavnými Transformery. Příběh Transformers Jedna nás přivádí na planetu Cybertron a ukazuje nám dobře známé hrdiny v jiném světle.

Shodou nešťastných okolností a Optimovy dobrodružné povahy se ocitnou na útěku před spravedlností, kde se k nim přidají i hračička Bumblebee a drsňačka Elita-1. Společně doputují až do zapovězeného koutu světa, kde objeví legendárního válečníka a ochránce jejich domoviny Alpha Triona. Právě od něj čtveřice dobrodruhů získá schopnost se libovolně transformovat. Své nově nabyté kompetence budou potřebovat – Cybertron je totiž ve smrtelném nebezpečí a jen tato nesourodá parta má na to ho zachránit.

Život k sežrání

  • V kinech od 17. 10. 2024

Dvanáctiletý Ben má rád jídlo a vaření, což je na něm celkem znát. Ale hlavně miluje hudbu a teď i Klárku, svoji spolužačku. Ben se tedy vydá na cestu nejen za vysněnou postavou, ale i Klárčiným srdcem. Oporou mu v tom jsou kamarádi z kapely a starostlivá maminka. Podle knižního bestselleru Mikaëla Olliviera natočila režisérka Kristina Dufková animovaný film plný jemného humoru, nadupaných songů a prvních strastí, lásek a dalších nástrah dospívání.

Bambi: Příběh života z lesů

  • V kinech od 24. 10. 2024

Dobrodružství malého koloucha Bambiho se vrací v novém filmovém zpracování. Bambi žije radostně se svou maminkou uprostřed lesů, kde skotačí, objevuje svět a poznává nová netušená přátelství s jinými zvířátky. Jeho nejbližšími přáteli se stávají králík Dupík, mýval Kvítek a laňka Fili, se kterými se dá i pod dohledem rozvážného havrana zažít spousta legrace.

Jednoho dne ovšem přijdou lovci a bezstarostný svět se pro Bambiho obrátí vzhůru nohama. Bambi je oddělen od matky a zůstává sám v lese, kde ho najde majestátní jelen... jeho otec. Bambi se musí postupně naučit, jak se chránit před nebezpečím divočiny a jak dospět ve statečného a silného jelena.

200% Vlk

  • V kinech od 24. 10. 2024

Nyní se přesuneme na opačný konec potravinového řetězce. Mezi vlky! Freddy ale nebyl vždy vlkem... byl to vlastně celkem bezvýznamný malý růžový pudl. Nikdo ho nebral vážně, a tak se Freddy jednoho večera vydal na Vlčí skálu a poprosil mocné měsíční duchy o pomoc. Až díky měsíčnímu paprsku se Freddy proměnil ve skutečného dospělého a silného vlka! Jenže nic není tak růžové (kromě Freddyho hřívy).

Za tuto zázračnou mezidruhovou proměnu totiž mohl Měsík, mládě měsíčního ducha, který ale kvůli své nezkušenosti odpálil sám sebe z Měsíce na Zem. V sázce je tedy Měsíkův život, neboť jeho světlo na Zemi postupně vyhasíná. Naštěstí má Freddy po boku nejlepšího přítele Battyho a pár dalších psích kamarádů, kteří ho ve štychu nenechají, a to ani před čarodějnicí Max, v jejíž moci je návrat Měsíka zpět tam, kam patří. Jenže to má háček - Freddy se bude muset rozhodnout, jestli se pro záchranu Měsíka dokáže vzdát toho nejcennějšího, po čem celý život toužil.

Moje kouzelná rodinka

  • V kinech od 31. 10. 2024

Kouzla se budou dít i v rodině Betty Flood. Ta je sice na první pohled obyčejnou dospívající dívkou, její rodina ovšem obyčejná rozhodně není. Naopak – je to kouzelnická rodina, žijící ve světě lidí. Betty jako jediná z nich žádnou magickou moc nemá a její rodina ji do světa kouzel nezasvětila. Za jejich zády se proto vydává do nepoznaného prostředí, kvůli čemuž přivede svou rodinu do nebezpečí. Dokáže Betty objevit své magické schopnosti, aby zachránila rodinu před čarodějem králem Murkhartem?

Nemusíte se ale omezovat, inspirujte se dalšími novinkami v kinech a na streamovacích platformách. Máme přehled rodinných filmů, ale třeba i animovaných filmů pro děti. Stačí si jen vybrat.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!