Nejnovější články » Hudební novinky

Druhé Vinyl tour Tří sester. Kapela se vrací ke svým pub-punkovým kořenům

23.9.2024,

V příštím roce oslaví kapela Tři sestry 40 let své existence. Sezona oslav propukla ale již letos koncertním turné s názvem Vinyl tour 2024–2025 aneb Best of 1985–1996. Během letošního října a následně pak v březnu a dubnu 2025 se kapela objeví v menších klubech a kulturních domech v Čechách a na Moravě.

Fanánek, hospodské texty a hudba, která kdekoho rozskáče. To jsou Tři sestry, hudební skupina hrající punk. Cizí jí není ani rock a hardcore. Její ústřední postavou je Lou Fanánek Hagen (vlastním jménem František Moravec) – ve Třech sestrách zpívá a píše originální texty. Mezi největší pubrockové hity Tří sester patří třeba Mexiko, Zelená, Aida, Modlitba pro partu a mnohé další z desítek vydaných alb.

Dalšími členy kapely, která vznikla už v polovině 80. let, jsou baskytarista a producent Tomáš Doležal alias Ing. Magor, akordeonistka Veronika Borovková alias Supice, kytaristi Ronald Seitl a Zdeněk Petr, bubeník Petr Lukeš alias Bubenec, Franta Vrána a saxofonista-klarinetista Jaroušek, vlastním jménem Martin Roušar.

Během Vinyl tour zazní pouze a výhradně skladby z let 1985-1996, tedy z alb Na kovárně to je nářez (1990), Alkáč je největší kocour aneb několik písní o lásce (1991), Švédská trojka (1993) Hudba z Marsu (1995) a Zlatí hoši (1996). Kapela se tímto jedinečným turné vrací ke svým pub-punkovým kořenům. Fanoušci se mohou těšit nejen na písně známé a časem prověřené, ale i na skladby, které ještě na koncertech nikdy neslyšeli. A jako hosta přivítáte na pódiu také kapelu Synové výčepu.

Zastávky během letošního podzimu:

4. října Hodín

5. října Drnovice

12. října Bozkov

19. října Želeč

Foto: Facebook Tři sestry