Divadlo Kámen zahájí sezónu inscenacemi Nulorožec a Můj bratr mesiáš

Divadlo Kámen zahájí sezónu inscenacemi Nulorožec a Můj bratr mesiáš  

V pátek 20. září otevře Divadlo Kámen novou sezónu provedením své novinky Nulorožec s podtitulem decentně hedonistická cesta za průzračným černým jezerem. Hru inspiroval stejnojmenným románem Petr Stančík. Ve čtvrtek 26. září bude následovat prověřená hra Můj bratr mesiáš.

„Nulorožce vnímám jako perlu současné české literatury. Text, který se jednou za desetiletí zázrakem zrodí,“ říká Petr Odo Macháček, který provedl dramatizaci a režii. Přímo při divadle zní některé pasáže z knihy doslovně čtené herci. Sám režisér hraje jedinou mužskou roli. Navíc se v přibližně sedmi dámských rolích objeví Zdeňka Brychtová, Kristýna Suchá a Lucie Zachovalová.

Foto: Vlasta Wanková

Po slavnostní premiéře 20. září proběhne po divadle setkání s malířem Pavlem Kytnerem, jehož výstava Ne/známé pokoje je instalována v kavárně divadla.

Následně pak ve čtvrtek 26. září uvede Divadlo Kámen starší hru Můj bratr mesiáš inspirovanou stejnojmenným románem Martina Vopěnky. Zajímavostí je, že v několika okamžicích vstoupí do představení sám autor románu čtením své poezie ze sbírek Dům, který opouštíš a Jen jednou za věčnost.

Vstupenky na jednotlivá představení k dostání na webových stránkách Divadla Kámen.

Foto: Vlasta Wanková

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kámen nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!