Landovo Tajemství se vrací na prkna Divadla Kalich ve zcela nové podobě

Landovo Tajemství se vrací na prkna Divadla Kalich ve zcela nové podobě95%

Po téměř dvaceti letech se na jeviště Divadla Kalich vrací mystický muzikál Tajemství. Diváci se mohou těšit na kompletně nové nastudování druhého autorského díla Daniela Landy, které mělo premiéru v roce 2005 a stalo se hitem s bezmála šesti sty reprízami. Nová inscenace prošla výraznou proměnou – od hereckého obsazení až po scénografii, kostýmy a hudbu.

Nová verze muzikálu Tajemství, uvedená 12. září 2024, zůstává věrná původnímu duchu a poselství, ale přináší bohatší vizuální i hudební zážitek. Daniel Landa se vrátil k úpravám hudebních aranží a textů, čímž vtiskl příběhu větší hloubku a atmosféru. Režisérského křesla se opět ujala Mirjam Landa, která spolu s producentem a ředitelem divadla Kalich Michalem Kocourkem vsadila na využití moderních technologií a efektů. David Bazika připravil scénu plnou symbolů, která podtrhuje mystičnost příběhu. Kostýmy vytvořil uznávaný návrhář a kostýmní výtvarník Roman Šolc. Choreografie plné dynamických a moderních tanečních prvků se chopila Linda Rančáková.

Tajemný a napínavý příběh, který se odehrává kolem hlavních hrdinů, přináší mystickou atmosféru plnou nevysvětlitelných událostí. Postupně se odhalují hlubší vrstvy příběhu, které přinutí diváky zamyslet se nad smyslem života, vlastním dětstvím a nad křehkostí toho, čemu věříme. Landa zde mistrně pracuje s tématem, zda člověk svůj život řídí, nebo je pouze pasivní figurkou ve hře osudu.

Hlavní role v nové verzi muzikálu ztvárňují známí čeští umělci jako Lucie Vondráčková, Šárka Vaňková, Jan Komínek a Anastázie Landová. Na scéně se objevují i další přední muzikáloví herci, včetně Denisy Nesvačilové, Tomáše Trapla, Zbyňka Frice nebo Jiřího Böhma.

Muzikál Tajemství tak znovu potvrzuje svou pozici jednoho z nejosobitějších děl Daniela Landy. Nová podoba muzikálu s nadčasovými tématy lásky, osudu a smrti, zůstává poutavou volbou pro každého, kdo hledá nejen kulturní zážitek, ale i hlubší poselství.

Foto: Divadlo Kalich

Názor informuji.cz: 95%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Landovo Tajemství se vrací na prkna Divadla Kalich ve zcela nové podoběLandovo Tajemství se vrací na prkna Divadla Kalich ve zcela nové podobě
 

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!