Rozzum, Medvídek panda a studio Ghibli. Zářijové tipy na filmy pro děti

Rozzum, Medvídek panda a studio Ghibli. Zářijové tipy na filmy pro děti 

Nejnovější rodinné filmy i animované pohádky pro děti míří každý měsíc do kin. A zářijová filmová nadílka nás vezme na cestu do Afriky, Japonska i na tropický ostrov! Inspirujte se našimi tipy!

Rozzum v divočině

  • V kinech od 26.09.2024

Robot Rozzum, zkráceně Roz, ztroskotá na neobydleném ostrově. Tady jí nezbývá nic jiného než se přizpůsobit drsnému prostředí, poznat jeho fascinující přírodní zákonitosti a vybudovat si pouta se zdejšími zvířecími obyvateli. Neplánovaně se také stane adoptivním rodičem osiřelého housátka.

Snímek režíruje Mark Sanders, který má na kontě hity Jak vycvičit draka nebo Croodsovi, Rozzum v divočině tak aspiruje na jeden z nejlepších filmů pro děti tohoto roku.

Medvídek panda v Africe

  • V kinech od 12.09.2024

Nezbedné pandí medvídě Ping a dračice Jielong tvoří vskutku neobvyklou dvojici přátel. Oba si užívají svého bezstarostného života kdesi v Číně, dokud jednoho dne Jielong neunesou pašeráci do Afriky. Vzácný drak se totiž stal darem pro rozmazleného lvího krále Ade.

Ping neváhá ani chvilku a vydá se své kamarádce na pomoc přes samotný oceán! Na dobrodružné pouti do úplně neznámého světa potkává Ping spoustu zvířátek: třeba drsného kapitána orangutana Xing Xing, želví rodinku nebo mazaného opičáka Jojo, který se nakonec vydává na cestu s Pingem. Podaří se Pingovi Jielong zachránit? A je Ade opravdu ten padouch, nebo má někdo ze smečky s Jielong jiné plány?

Naši sousedé Jamadovi

  • V kinech od 19.09.2024 a na Netflixu

Táta Takaši, máma Macuko, babča Šige, syn Noboru, dcera Nonoko a pes Poči - to jsou Jamadovi, jedna celkem obyčejná a tuctová japonská rodinka, kterých jsou po celém Japonsku tisíce. V jejich každodenních trampotách se ovšem skrývá krása, která dokáže chytnout za srdce, a moudro o tom, co je štěstí a jak si ho udržet. Krásu animovaného filmu Naši sousedé Jamadovi podtrhuje i jeho neobvyklá výtvarná podoba, která inspiračně vychází z původního novinového komiksového stripu.

Naši sousedé Jamadovi je film z roku 1999 pocházející od věhlasného studia Ghibli. Pod hlavičkou Aerofilms jej uvidíte v kinech, ale třeba i na Netflixu. A není jediným japonským skvostem!

Kapky vzpomínek

  • V kinech od 19.09.2024 a na Netflixu

Do Ghibli světa nás zavede i dvacátnice Taeko, která si jede odpočinout od kancelářské práce na venkov. Cesta a následná setkání jí začnou vyvolávat vzpomínky na dětství ve městě - od každodenních drobností až po dětské romance a křivdy. Taeko tak přeskakuje ze současnosti do minulosti, což ji nutí přehodnocovat svou životní situaci.

Vyprávění klenoucí se napříč dvěma časovými obdobími oplývá nadsázkou, decentním humorem i křehkými emocemi a okouzlí svou vytříbenou náladou a skvostnou animací, na jakou jsme od studia Ghibli zvyklí.

Arrietty ze světa půjčovníčků

  • V kinech od 19.09.2024 a na Netflixu

A poslední z našich tipů zavede diváky pod podlahy domů, kde se skrývá celý nový svět pidilidí. O Pidilidech vznikla série britské spisovatelky Mary Norton, a právě ta se stala inspiračním zdrojem pro scénář Arrietty a půjčovníčků.

Půjčovníci jsou také malinkatí lidé, kteří žijí mezi zdmi a podlahami lidských domovů, a vše, co potřebují ke svému životu, si půjčují od jeho velkých obyvatel. Takto žije i mladá Arrietty se svou rodinou v domě ženy a jejího vnuka Šóa. Arrietty riskuje, a tak bylo jen otázkou času, kdy bude odhalena - a tak Šóa poznal Arrietty.

Nemusíte se ale omezovat, inspirujte se dalšími novinkami v kinech a na streamovacích platformách. Máme přehled rodinných filmů, ale třeba i animovaných filmů pro děti. Stačí si jen vybrat.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!