Filmový festival Zlatý Voči bude HYPER!

Filmový festival Zlatý Voči bude HYPER! 

Mezinárodní filmový festival Zlatý Voči se vrací a jeho 29. ročník se uskuteční již 13. a 14. září 2024 v prostorách Kampusu Hybernská. Hlavní témata letošního ročníku HYPER je odvážné, evokuje extravagantnost a zahrnuje vše, co překračuje doposud známé hranice.

Zlatý Voči a letošní HYPERFILMY

Téma HYPER se propisuje nejen do zcela unikátní vizuální identity letošního ročníku, ale také do jeho filmového a doprovodného programu. Diváci se mohou těšit na meditativní pásmo ULTRA*ZEN, přehlídku snímků o křehkosti vztahů SUPER*CLOSE nebo na introspektivní výpovědi o lidských právech v sekci HYPER*FOCUS. Ani letos nebude chybět nejoblíbenější výběr kinematografických podivností a přešlapů v pásmu MEGA*BIZAR, sekce HOMIES věnovaná výhradně současné tuzemské tvorbě či již tradiční přehlídka AUDIOVIZUÁLNÍCH ESEJÍ, kterou letos vůbec poprvé kurátoruje teoretička filmu a nových médií Veronika Hanáková.

Na festivalu se letos rozdá celkem pět filmových cen. O nejlepším filmu, nejlepším českém filmu, nejlepším experimentu a nejlepší audiovizuální eseji rozhodne odborná porota, ve které letos usednou filmoví publicisté Julia Pátá a Martin Pleštil, režisérka a autorka vítězného dokumentu 27. ročníku MFDF Ji.hlava Kateřina Dudová a produkční MFF Jeden Svět a organizátorka Českých vizí Anna Skočdopolová. O tom, jaký snímek si odveze oblíbenou diváckou cenu, budou mít také letos možnost hlasovat všichni návštěvníci festivalu.

Zdroj foto: Zlatý Voči

HYPER doprovodný program

Pestrý doprovodný program v pátek odstartuje panelová debata Hypermaskulinita a ideály mužství, kterou bude moderovat filmová teoretička a publicistka Šárka Jelínek Gmiterková. O fenoménu mužství v kontextu genderu, stereotypizace či atraktivity bude dále diskutovat šéfredaktorka magazínu DOK.REVUE a kurátorka feministického filmového cyklu Čtvrtá vlna Tereza Domínová, spoluautorka podcastu o vztazích, sexu a tělesnosti Vyhonit ďábla Zuzana Kašparová a duo novomediálních teoretiků a studentů David Laufer a Tomáš Samek.

Diváci se dále mohou těšit na odbornou přednášku profesora Josého Duarta s názvem After the Crash: Road Movies and the American Dream, která proběhne v anglickém jazyce a nabídne zcela nekonvenční pohled na historii i současnost jednoho z nejklasičtějších amerických žánrů. Odborný doprovodný program pak v sobotu zakončí přednáška Videohry a ekologie s vývojářkou videoher Andreou Hubert.

Letošní festivalové dějství v sobotu zakončí vystoupení fenomenálního DJ Litterbina, který láká na unikátní hyperpopový zážitek.

Zdroj foto: Zlatý Voči

Festival Zlatý Voči je organizovaný studenty Katedry filmových studií Filozofické fakulty Univerzity Karlovy a veškerý program je otevřený široké veřejnosti – vstupné je totiž dobrovolné. Proto nezapomeňte již 13. a 14. září 2024 dorazit do Kampusu Hybernská.

Zdroj: Zlatý Voči

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kampus Hybernská

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!