Nejnovější články » Filmové novinky

Filmové a seriálové tipy v říjnu: Poslední tanec Jokera či Venoma i animovaní Transformers

30.9.2024,

Megalopolis nebo blázinec Arkham? Každý hledáme svou substanci, která rezonuje ve filmech, co máme rádi. Jaký vás osloví v měsíci říjnu?

Joker: Folie à Deux

Komik Arthur Fleck ztrácí smysl života v ústavu Arkham mezi blázny a zločinci. On sám si odpykává trest za pětinásobnou vraždu a musí snášet denní šikanu od bachařů. Někdo v něm ale znovu vzbudí Jokera. Potkává totiž lásku svého života Harley Quinn, která jeho pocity přetaví v písně v muzikálové podobě této tragické komiksové romance. V hlavní roli se vrací Joaquin Phoenix, kterého doplní Lady Gaga.

Transformers Jedna

Z obyčejných obyvateli planety Cybertron ke slávě a schopnosti transformace. Orion Pax a D-16 ještě musejí ujít dlouhou cestu, než se stanou Optimem Primem a Megatronem. Spolu s Bumblebee a Elitou-1 se vydávají na dobrodružný úprk před spravedlností až do zapovězeného a očím běžných smrtelníků skrytého koutu světa, kde objeví legendárního válečníka Alpha Triona. Tam čtveřice získá své schopnosti, které bude potřebovat na záchranu svého domova. Legendární série dostává tentokrát animovanou podobu.

Substance

Jak vypadá vaše lepší já? Nikdo nejsme dokonalý a všichni sníme o své lepší verzi. Stárnoucí televizní celebrita Elisabeth dostává šanci takový sen proměnit v realitu. Dostává na zkoušku zázračnou látku, která vytvoří její mladší, krásnější a dokonalejší verzi, se kterou bude sdílet život. Jeden týden pro ni a jeden pro dokonalou Elisabeth. Snímek režisérky Coralie Fargeat oslnil diváky a porotu na filmovém festivalu v Cannes. Trefně se pouští do kritiky podob krásy a pohledu člověka na ni. V hlavních rolích se představují Demi Moore a Margaret Qualley.

Megalopolis

Megalopolis je novou Amerikou budoucnosti, a také vysněný životní projekt režiséra Francise Forda Coppoly. Město Nový Řím musí projít proměnami, které se neprosadí snadno. Přechod k utopické, idealistické budoucnosti je dlážděn překážkami v podobě chamtivosti, osobních zájmů a stranické války. A to se do toho všeho ještě zamíchá láska. Co si lidstvo nového světa opravdu zaslouží? Nesčetněkrát upravovanou verzi nejambicióznější snímku Coppolovy kariéry přivádějí k životu Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Shia LaBeouf, Aubrey Plaza, Giancarlo Esposito, Jon Voight, Laurence Fishburne, Dustin Hoffman a další.

Venom: Poslední tanec

Třetí a závěrečné dobrodružství Eddieho Brocka a Venoma nese název Poslední tanec. Jejich odysea za nalezením superlidí vede oba hrdiny napříč celým světem. Cestou narazí na nové hrozby, poznají přátele i smrtící nemesis. Jak se to projeví na jejich symbióze a ovlivní to lidi kolem nich? Temného a sarkastického parazita hostí potřetí na filmovém plátně Tom Hardy

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.