Filmové a seriálové tipy v září: Burtonův démon, Lanthimos i návrat do Středozemě

Filmové a seriálové tipy v září: Burtonův démon, Lanthimos i návrat do Středozemě 

Tři povídky, třikrát vyslovené jméno, tři tanky na předměstí, ale jen druhá série Prstenů moci. V září si určitě vyberete to své.

Beetlejuice Beetlejuice

Beetlejuice je zpátky. Slavný snímek Tima Burtona podruhé ožívá, a znovu s rodinou Deetzových. Ta se vrací domů do Winter River a s ní i demón s tváří Michaela Keatona. Největší neplechu stropí dcera Lydie Astrid, která omylem otevře portál do posmrtného života. Kdo vyřeší problémy v obou říších? Řekněte třikrát jeho jméno!

Milé laskavosti

Milovníci snímků Yorgose Lanthimose asi vědí, co mohou v kině očekávat. Jen rok po oscarových Chudáčcích se řecký autor vrací s trojicí povídek, které zkoumají extrémní lidské vlastnosti a manipulují se všemi. Muž se snaží vymanit z předurčené cesty, policista zpochybňuje chování své ženy a další žena hledá budoucího duchovního průvodce. V hlavních rolích excelují staří známí Emma Stone a Jesse Plemons.

Konec světa

Tonda je ponechán rodinou doma v Československu. Píše se rok 1968 a léto vrcholí. V Jizerských horách se svým dědou sleduje, jak se země hroutí. Děda totiž ví, co ruská okupace znamená. Musí tak naplnit roli klidného bezpečného přístavu v rozbouřené době. A rozptýlit vyděšeného kluka, kterému někdo bere domov i dětství. Ve filmu Bohdana Slámy řeší konec světa jak ho znají Miroslav Krobot a debutující Vojtěch Veverka.

Amerikánka

Silná na jevišti a silná i v kinosálech. Jaký je příběh o holce, kterou nedostali? Viktor Tauš přenáší svou skvělou hru Amerikánka na filmová plátna. Hrdinka se vrací na místa, kde vyrůstala a prožívá vše znovu. Nemůže se jim vyhnout. Vzpomínky na komunismus, pěstouny, pasťák a následnou svobodu jsou pestřejší, než by možná chtěla. Přestane ta holka utíkat? V hlavních rolích se představí Pavla Beretová, Julie Šoucová, Klára Kitto, Lucie Žáčková, Klára Melíšková, Tomas Sean Pšenička, Magdaléna Borová, Vladimír Javorský, Zuzana Mauréry, Zuzana Kronerová a další. 

Pán prstenů: Prsteny moci - Série 2 

Na Středozem míří temnota. Temný pán Sauron poprvé odhalil svou pravou, avšak stále nepříliš známou tvář. Prsteny moci budou vyhotoveny a s ním i jeden, který všechno změní. Pod taktovkou Amazon MGM Studios a New Line Cinema přichází očekávaná druhá řada jedné z nejslibnějších fantasy podle příběhů J. R. R. Tolkiena. Vrací se Galadriel, Elrond i ostatní v boji o přežití svých domovů.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!