Archirun, Vizovické trnkobraní a poslední zastávka Přehrady FESTu.Týdenní tipy od 19. do 25. srpna

Archirun, Vizovické trnkobraní a poslední zastávka Přehrady FESTu.Týdenní tipy od 19. do 25. srpna 

Tento srpnový týden tu pro vás máme rozmanité hudební tipy. Vybrat si můžete například z akcí jako jsou Přehrady FEST, Rock Flow nebo Monster Meeting. Kromě hudebních zážitků se nabízí také sportovně-umělecká akce Archirun, výstava Kdyby nebylo či Vizovické trnkobraní.

MIKI

Do kin vstupuje 22. srpna snímek MIKI,což je příběh muže, který se vrátí ze zahraničí zpět do své rodné vesnice, do země, která se rychle mění a ve které se otevírají nové velké možnosti i v oblasti organizovaného zločinu. Miki, původním povoláním řidič autobusu, v sobě postupně objeví a aktivuje schopnosti k tomu, aby vybudoval jednu z největších a nejobávanějších mafiánských skupin v zemi.

Přehrady FEST na Seči

Sedmý ročník Přehrady FESTu má za sebou uastávky ve Vranově nad Dyjí, Veselí nad Lužnicí a svoji zakončí svoji vodní jízdu zakončí 23. a 24. srpna na Seči. Opět nebudou chybět Divokej Bill, Jelen, Pokáč, UDG, Poletíme?, Sofian MedjMedj, Pekař, Ready Kirken, Jakub Děkan, Street69, Patrik Malý a Anna Julie Slováčková. Naposledy si toto léto můžete užít také bohatý doprovodný program pro celé rodiny s maskotem Pigym, který je už tradiční součástí Přehrady FESTu.

Ewa Farna a Michal David v Kutné Hoře

Ewa Farna, zlatá slavice, fenomenální a nezaměnitelná česko-polská popová hvězda, vystoupí 23. srpna v parku pod Vlašským dvorem v Kutné Hoře. Na návštěvníky čeká koncert plný energie a nezapomenutelných emocí. Na tom samém místě vystoupí i král popových hitů Michal David. Dalšími vystupujícími tohoto večera budou Petr Kotvald a Jakub Děkan & Band. 

Ondřej Havelka a Melody Makers

Prima hvězdné léto nabízí svým divákům nejen výběr z několika ověřených inscenací, ale také hudební zážitky. V pátek 23. srpna se můžete naladit na vlnu hot-jazzu a swingu za doprovodu koncertní show Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers. Zazní výběr podmanivých kusů, českých i amerických.

Vizovické trnkobraní

Vizovické Trnkobraní se letošní rok uskuteční v termínu od 23. do 24. srpna přímo v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích, kde se vyrábí nejproslulejší tuzemská značka slivovice. Tato multižánrová kulturní přehlídka zahrnuje vystoupení známých hudebníků české a slovenské scény na dvou scénách a doplňuje ji divadelní scéna, kinokavárna a dětský koutek. Projekt je koncipován jako zábava pro celou rodinu. Tradiční součástí Vizovického Trnkobraní je originální soutěž v pojídání švestkových knedlíků.

Rock Flow

Nalaďte se na rockovou vlnu. Po zastávce v Olomouci dorazí 24. srpna do Ostravy festival Rock Flow. V kouzelném prostředí u Slezkoostravského hradu zahrají Rybičky 48, Škwor, Tři sestry, Doga, Walda Gang a Hanz's Fuckers. Rock Flow přiveze do Ostravy nejen kombinaci skvělých kapel, ale i perfektních barů a vynikající street food. 

Archirun

Druhý ročník Archirunu se uskuteční 24. srpna a je vhodný pro všechny běžce i neběžce. Nejedná se o typický závod, ale především o unikátní zážitek. Centrum architektury pro zájemce otevře pražská místa, která nejsou běžně přístupná. A ukáže, jak se nám město mění před očima. Nezáleží na tom, zda patříte mezi sváteční běžce za tramvajemi nebo každý den nazouváte tretry. Archirun je pro všechny. Celková délka trasy je naplánována na zhruba 8 kilometrů a je vhodná i pro seniory nebo rodiče s dětmi. Děti do 15 let mají startovné zdarma.

Monster Meeting

V roce 2020 a neplánovaně i 2021 vtrhl na českou hudební scénu unikátní koncertní projekt Monster Meeting. Napříč domácími halami a desítkami open airů odehrály exkluzivní společný koncert dvě oblíbené rockové kapely, a to Dymytry a Traktor. Monster Meeting se po pauze vrací se svou tříhodinovou show ve složení zmíněných kapel se speciálními hosty, Arakainem a Alkeholem. Více než deset zastávek již mají za sebou, ale ještě čtyři zbývající před sebou. Tento týden potěší posluchače v Hlinsku, a to 24. srpna

Kdyby nebylo

Výstava Kdyby nebylo rozvíjí téma vztahové sítě z okruhu kladenského Domu sester Válových v intimitě uměleckého prostředí silných, dnes již nežijících umělkyň, které měly přátelské vazby a silný lidský vliv na autorky mladší. To vše se divákům do 31. srpna zprostředkuje skrze dobové fotografie, písemnosti, dva dokumentární filmy a skrze samotná umělecká díla Květy Válové, Adrieny Šimotové, Libuše Jarcovjákové a Dagmar Šubrtové v Galerii v Uhelném mlýně.

Foto: archiv GASK

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!