Skupina Jelen vyráží na specifické turné v kombinaci hudby a divadla

Skupina Jelen vyráží na specifické turné v kombinaci hudby a divadla 

Oblíbená hudební skupina Jelen si nadělila k narozeninám vyprodanou O2 arenu, na kterou naváže v roce 2024 specifickým turné. Po deseti letech na koncertních prknech sálů a festivalů vyrazí s nápaditým programem na svoji první šňůru v divadelním stylu.

Jelen je česká akustická kapela, která si nahrává vlastní písně vycházející z populární hudby jako je country, folk, bluegrass a blues. Vznik skupiny se datuje od roku 2012 a dodnes členové Jelena stále přibírají nové fanoušky jejich tvorby. Proč si vlastně kapela vybrala název Jelen? „V té době vznikla písnička, která se jmenovala Jelen, a někdo přišel s tím, že bychom se mohli jmenovat podle ní. Přiznám se, že mi to zpočátku přišlo šílené. Vzali jsme si ale čas na rozmyšlenou a mně postupně došlo, že je to název tak šílený, až je skvělý. Jelen je jednoduché slovo, každý si ho zapamatuje a každý si pod ním představí něco konkrétního. Jelen je také krásné majestátní zvíře,“ objasnil frontman kapely Jindra Polák. Během svého letitého působení na české scéně kapela získala ceny jako Anděl v kategorii Objev roku za rok 2014 a Anděl v kategorii Skupina roku za rok 2016.

Po velkolepé show v největší domácí hale se tak Jelen vrací do minimalistického prostředí divadel a sálů s intimní atmosférou. Tam svým fanouškům nabídne unikátní zážitek v podobě jim tak blízkého akustického koncertu s povídáním. Bude se nejen zpívat a hrát, ale bude se i vyprávět, diskutovat, smát se a možná i zatlačovat slzy dojetí při vzpomínkách na cestu ze zkušebny až na vrchol české hudební scény.

Zastávky podzimního divadelního turné:

30. října –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Chomutov

5. listopadu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Svitavy

6. listopadu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Jindřichův Hradec

8. listopadu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Praha

9. listopadu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Jilemnice

11. listopadu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Žďár nad Sázavou

16. listopadu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Benešov u Prahy

17. listopadu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Hradec Králové

26. listopadu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Znojmo

30. listopadu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Olomouc

Vstupenky na vybranou zastávku k dostání v síti Ticketstream.

Foto: archiv Jelen

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!