Mácháč, Vlny a Vetřelec. Týdenní tipy od 12. do 18. srpna

Mácháč, Vlny a Vetřelec. Týdenní tipy od 12. do 18. srpna 

Další srpnový týden je tu a s ním nová várka kulturních tipů. Těšit se můžete na festivalové akce jako je Mácháč, Hudba na vinicích, Hrady CZ, nebo třeba Jízdárna Fest. Do kin vtrhne také Vetřelec: Romulus, i očekávané Vlny Jiřího Mádla. V techto letních dnech nemůže chybět koupačka a nouze nebude ani o výstavy. Čtěte a inspirujte se!

Mácháč

Spojení nádherné přírody a taneční hudby na březích Máchova jezera. To je Mácháč - tradiční open air festival elektronické hudby.

Letošní ročník přivede umělce jako je Layton Giordani, Alex Stein, AniMe, AYYB0, Amémé, Bart Skils. Tita Lau, Daniella Da Silva, Joris Turenhout, Carla Schmitt, Keeq a další. Navíc letos poprvé budou mít návštěvníci možnost koupání přímo ve festivalovém areálu. Festival Mácháč proběhne od 16. do 17. srpna 2024.

Vetřelec: Romulus

Připravte se - tento týden míří do kin jedna hororová legenda! Kultovní Vetřelec nese podtitul Romulus a tentokrát diváky zavede na opuštěnou vesmírnou stanici, kterou prohledává skupina mladých kolonizátorů. A právě tam se dostanou do střetu s monstrem, které děsí celý vesmír.

Rock Flow Olomouc

Nalaďte se na rockovou flow. Do Olomouce přijede v sobotu nový festival Rock Flow, který v sobotu 17. srpna zakotví na Korunní pevnůstce. V jejích krásných kulisách zahrají Rybičky 48, Škwor, Tři sestry, Doga, Walda Gang a Hanz's Fuckers. Týden po Olomouci se uskuteční další festival v Ostravě.

Hudba na vinicích: IMT Smile

Živá hudba ve spojení s dobrým vínem v krásném prostředí pěti vinařských lokalit. To je letní koncertní speciál Hudba na vinicích! Tento týden se představí IMT Smile, a to 17. srpna ve Valticích.

Hvězdné léto pod žižkovským nebem

Prima Hvězdné léto Divadla Kalich pod žižkovskou věží si i tento týden si připravilo zajímavé divadelní zážitky. Těšit se můžete 13. srpna na Cavemana, 14. srpna na Baladu pro banditu, 15. srpna na Moji hru a dva Velké muzikálové večery 15. a 16. srpna.

Vlny

Dobový film Vlny režiséra Jiřího Mádla představuje napínavé a doposud utajené příběhy novinářů Československého rozhlasu. Na konci 60. let, kdy zněl z rádiových vln rokenrol a studentské revolty měnily svět, nastoupí mladík Tomáš do prestižní redakce rozhlasu mezi tehdejší žurnalistické ikony Jiřího Dienstbiera, Věru Šťovíčkovou nebo Luboše Dobrovského.

Tomáš je tu tak trochu omylem, místo v redakci bylo hlavně snem jeho mladšího bratra Pavla. Netuší ale, že místní redaktoři jsou v hledáčku tajných služeb. Ty se o jejich činnost začnou zajímat o to víc, když se objeví nahrávka, jejíž odvysílání by mohlo změnit osudy mnohých. Ve víru událostí půjde brzy všem o život a hlavní hrdina stojí před drsnou volbou: ochránit bratra, nebo pravdu a kolegy?

Hrady CZ Hradec nad Moravicí

Hrady CZ již tradičně každé léto nabízí to nejlepší z české a slovenské hudební scény v romantickém prostředí českých a moravských hradů. Festival odstartoval 12. a 13. července na hradě Točníku a tento týden se stěhuje na Hradec nad Moravicí.

Tam oblíbené české kapely jako Lucie, Chinaski, Horkýže Slíže, Mig 21, Visací zámek, nebo také zpěvák Daniel Landa, zahrají 16. a 17. srpna. Kdo rozvíří hradní areál a kam dál festival doputuje se dozvíte v našem článku.

Výstavy v galerii GASK

Tento týden končí hned tři výstavy v Galerii Středočeského kraje, a tak kdo měl na ně zálusk, má poslední šanci za nimi vyrazit.

První z nich je výstava Voyage, která představuje práci Martiny Straka. Zde se setkáte s jejími originálními kresbami pro dětské knihy, ale i volnou tvorbu, které společně mapují cesty napříč kulturními světy od Malé Strany až po indiánské vesnice.

Podívat se můžete i na ženské malby a sochy v rámci výstavy O tobě, která představuje reflexi generační výpovědi i proměny malířského a sochařského média v době post-informační.

Poslední brzy končící výstavou v galerii GASK, v prostoru Café Fatal, je Mlčení. Jedná se o site-specific soubor českého malíře a sinologa Jiřího Straky, který se ve své tvorbě zabývá tradiční čínskou tušovou malbou. V rámci derniéry 17. srpna představí autor performance tušové malby a spolu s kurátorkou Veronikou Marešovou provede návštěvníky výstavou.

Foto: archiv GASK

Každá z výstav se otevře návštěvníkům naposledy tento týden 18. srpna. Za pozornost jistě stojí také nově vzniklá stálá expozice Labyrintem.

Koupačka ve Farmaparku Soběhrdy

Léto je v plném proudu, co takhle vyrazit na koupačku? Užijte si rodinný den ve Farmaparku Soběhrdy, který startuje již třetí srpnový víkend v sobotu 17. srpna a neděli 18. srpna 2024.

Připraven je bohatý program: vystoupí Fíha Tralala a také třeba Kája a Bambuláček. Pohádku o Zlatovlásce zahraje Divadélko Šneček, veselé písničky zazpívá Míša Růžičková a děti si mohou zatrsat s Diskotékou Baby Jagy. K tomu bude připravena spousta zábavy, soutěží, atrakcí i zvířátek.

Jízdárna Fest

Festival pro celou rodinu proběhne také v krásném prostředí zámeckého parku v Rychnově nad Kněžnou. Šestý ročník Jízdárna Festu láká na nabitý lineup: vystoupí Divokej Bill, UDG, Pokáč, Vypsaná fixa, Sofian Medjmedj, Jay Diesel, Jaroslav Olah, Nebe a Poletíme?. Kromě hudebních vystoupení návštěvníky čekají dílničky, workshopy, soutěže, tombola i dětský program. Festival Jízdárna Fest proběhne od 16. do 17. srpna 2024.

Rock of Sadská

Fanoušci rocku a metalu by měli nyní zpozornět. Blíží se totiž 9. ročník jednoho z největších středočeských rockmetalových festivalů. Rock of Sadská se koná tradičně u písčité pláže u Sadského jezera a letos láká na 20 kapel, mezi nimi Madball, 9mm, Doga, Visací zámek, Komunál, Gate Crasher, Abraxas, Donor, Vanaheim či Arawn. Rock of Sadská proběhne od 16. do 17. srpna.

Rock Castle

Ohromující rockový a metalový nářez se chystá i v zámeckém parku v Moravském Krumlově. Sem míří 15. srpna festival Rock Castle, který potrvá do 17. srpna. Během něho se představí Amon Amarth, Epica, Kreator, Korpiklaani, Amorphis, Freedom Call a mnoho dalších.

Úvodní foto: Vetřelec Romulus

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!