Filmové Vlny míří do Boskovic. Letní kino v předpremiéře oceňovaného snímku Jiřího Mádla

Filmové Vlny míří do Boskovic. Letní kino v předpremiéře oceňovaného snímku Jiřího Mádla 

Do tuzemských kin vstoupí Vlny oficiálně až v polovině srpna, v Boskovicích bude ale oceňovaný film k vidění už v sobotu 10. srpna. Návštěvníci zdejšího letního kina, ve kterém se poprvé promítalo už v roce 1961, budou mít jedinečnou příležitost zhlédnout snímek na největším plátně v Česku bezmála o týden dřív. Během večera se mohou přítomní těšit také na autogramiádu, stylový fotokoutek a talkshow s režisérem a scenáristou Jiřím Mádlem, producentkou Monikou Kristl, představitelem jedné z hlavních rolí Ondřejem Stupkou a herci Marií Annou Kupcovou nebo Danem Tůmou.

Snímek Vlny vtáhne diváky do Prahy 60. let. Z rozhlasových přijímačů hraje rokenrol, studentské revolty mění svět a v proslulé redakci Československého rozhlasu působí pod vedením Milana Weinera novinářské celebrity své doby, jejichž plakáty zdobí zdi mnoha domácností. Mezi tehdejší žurnalistické ikony Jiřího Dienstbiera, Věru Šťovíčkovou nebo Luboše Dobrovského se dostává mladík Tomáš. Vlastně tak trochu omylem, místo v redakci bylo snem jeho mladšího bratra Pavla. Tomáš se dosud staral hlavně o to, aby byli oba v bezpečí.

Netuší ale, že místní redaktoři jsou v hledáčku tajných služeb. Ty se o jejich činnost začnou zajímat o to víc, když se objeví nahrávka, jejíž odvysílání by mohlo změnit osudy mnohých. Čas se krátí, napětí narůstá, je třeba jednat. Stane se Tomáš jedním z těch, kdo se zapíší do historie, nebo bude chránit nezletilého sourozence, toho posledního, kdo mu po smrti rodičů zbyl? Napínavý thriller Jiřího Mádla o důležitosti rodinyboji za svobodu a jedné nahrávce, která může změnit běh dějin, byl premiérově uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary.

Chtěl jsem udělat film světového formátu, strhující a plný emocí. Takový, který diváky vtáhne a nepustí, který si budou pamatovat celý život. Hledali jsme pro jeho předpremiéru vhodné místo a boskovické letní kino s 35 metrů širokým plátnem se přímo nabízelo. Vidět ho v něm pro mě bude mimořádný zážitek a přeju si, aby byl i pro ty, kteří do něj chodí pravidelně nebo jsou dokonce pamětníky. Četl jsem, že se tam v 60. letech promítala Kleopatra s Liz Taylorovou a vidělo ji skoro 14 tisíc diváků. Tak snad budeme mít taky vyprodáno,” vtipkuje režisér a scenárista Jiří Mádl

Naladit se na vlnu zlatých šedesátých budou moct návštěvníci letního kina v Boskovicích v sobotu 10. srpna od 18.00. Do boskovického vlnového dění se můžete připojit s předstihem taktéž na Facebooku, kde je vytvořena údálost.

Na místě vás nemine fashion pop-up s originální kolekcí filmového oblečení a doplňků od second handu 1981. Jak vypadal každodenní život v Redakci mezinárodního života Československého rozhlasu zase přiblíží informační panely nebo dobové rekvizity a jaké hity tehdy hýbaly světem populární hudby, připomene dýdžej.

Foto: Bontonfilm

Za Vlnami stojí spoustu let náročných příprav a rešerší, při kterých k nám dobré i špatné zprávy přicházely taky ve vlnách. Všechno jsme nakonec překonali a teď, když je konečně hotovo, se těšíme, až se o naše historky z natáčení i skutečné události, ze kterých jsme čerpali, budeme moct během naší filmtour podělit s diváky a popovídat si s nimi o tom, co je zajímá,“ dodává producentka filmu Monika Kristl.

Vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketstream za standardní cenu 200 Kč. Vnabídce je také zvýhodněné skupinové vstupné pro čtyři osoby za 600 Kč nebo exkluzivní set za 550 Kč, který kromě vstupenky obsahuje buď LP desku se soundtrackem, stylovou kšiltovku nebo klobouček k filmu Vlny, které budou k vyzvednutí po předložení zakoupeného lístku před začátkem projekce. Na místě budou lístky v prodeji za 250 Kč

Program

18.00 – Otevření areálu a pop-up fashion storu s kolekcí filmového oblečení a doplňků

18.30 – Reprodukovaná hudba (zlatá 60. léta a playlist z filmu Vlny)

19.00 – Autogramiáda

20.00 – Moderovaná talkshow s herci a tvůrci

20.45 – Projekce filmu Vlny

Foto: Dawson Films

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!