Námi to končí, Vlny Film Tour a Keltská noc.Týdenní tipy od 5. do 11. srpna

Námi to končí, Vlny Film Tour a Keltská noc.Týdenní tipy od 5. do 11. srpna 

V prvním srpnovém týdnu se můžete těšit na očekávaný film Námi to končí, na filmové turné s delegací úspěšného snímku Vlny a na hudební akce jako Keltská noc, Hrady CZ a Přehrady Fest. Zapojit se můžete i do rozmanitých poznávacích procházek.

CAMP tour: Živé vnitrobloky

Pojďte s CAMPem v úterý 6. srpna objevit oázy, které zlepšují kvalitu ovzduší, podporují biodiverzitu a vytvářejí příjemné prostředí pro obyvatele. Společně s Barborou Týcovou ze spolku Bieno a koordinátorem participativního plánování na Praze 3 Karlem Světlíkem se vydáte na Prahu 3, kde navštívíte dva běžně nepřístupné vnitrobloky.

Foto: CAMP

Prima hvězdné léto pod žižkovskou věží

Prima Hvězdného léta pod žižkovskou věží je již tradiční letní scéna, která nabízí hned v několika večerech žánrově pestrý repertoár složený z činoherních komediálních hitů, muzikálu i koncertů. Tento týden vás nemine představení Čochtan vypravuje (7. srpna) a Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit...? (10. srpna).

Námi to končí

Snímek Námi to končí, jenž je první celovečerní adaptací románu Colleen Hoover, vypráví příběh Lily Bloomové v podání Blake Lively, ženy, které se podaří vypořádat s traumaty z dětství, aby začala nový život v Bostonu a pokusila se splnit si celoživotní podnikatelský sen. Náhodné setkání s okouzlujícím neurochirurgem Rylem Kincaidem v obsazení Justina Baldoni v obou probudí velice intenzivní emoce. Ale i přes hlubokou lásku, kterou k sobě oba cítí, si Lily na Ryleovi začíná všímat jistých náznaků, které jí připomínají vztah jejích rodičů. Když do Lilyina života náhle znovu vstoupí její první láska, Atlas Corrigan (Brandon Sklenar), její vztah s Rylem se naruší a Lily si uvědomí, že se musí naučit spoléhat na vlastní síly a učinit pro svou budoucnost důležité rozhodnutí. Premiéra se v českých kinech uskuteční již 8. srpna.

Keltská noc

Na nejvýše položený festival v tuzemsku, jehož nadmořská výška zaručuje návštěvníkům daleký výhled na horská panoramata, letos v rozmezí 8. až 10. srpna zavítají Tři sestry, Wohnout, Vypsaná fiXa, Trautenberk, Harlej, Buty, SPS, MZH, Záviš, Nežfaleš, VHS, De Bill Heads, E!E, Zputnik, Apple Juice, Doctor P.P. a Imodium.

Vlny Film Tour

Film Vlny, inspirovaný skutečným příběhem skupiny novinářů mezinárodní redakce Československého rozhlasu a jejich odhodláním přinášet nezávislé zprávy za každou cenu, se na karlovarském filmovém festivalu stal divácky nejúspěšnějším. Vlnami se filmoví fanoušci budou moct nechat unést ještě před tím, než 15. srpna vstoupí do kin, a to v rámci předpremiérové filmtour po letních scénách. Filmtour Vlny se zastaví 8. srpna v plzeňském amfiteátru Lochotín, 9. srpna v českobudějovickém letním kině Háječek a 10. srpna v letním kině Boskovice.

Kapucínský klášter a Hradčany

Ve čtvrtek 8. srpna si projdete s kvardiánem Tomášem Pracným Kapucínský klášter a a také vás nemine prohlídka okolí kláštera zahrnující Brusnici, Lumbeho vilu, Nový Svět, Loretu a Černínský palác. Poslechnete si i některé pověsti a příběhy spojené s klášterem a Loretou.

Hrady CZ: Veveří

Devatenáctý ročník hudebně-kulturního festivalu Hrady CZ je ve své polovině. V pátek 9. srpna a v sobotu 10. srpna odehraje na hradě Veveří interpreti jako Horkýže Slíže, Chinaski, Lucie, Mig 21, Daniel, Landa, Byt číslo 4, Čechomor, Visací zámek, Vypsaná fixa a mnoho dalších.

Přehrady Fest

Jednodenní festivalová zastávka ve Veselí nad Lužnicí se uskuteční 10. srpna. Na letošní festivalové hudební podívané u vody nebudou chybět Divokej Bill, Jelen Pokáč, UDG, Poletíme?, Sofian MedjMedj, Pekař, Ready Kirken, Jakub Děkan, Street69, Patrik Malý a Anna Julie Slováčková. Kromě hudby na vás čeká bohatý doprovodný program pro celé rodiny s maskotem Pigym, který už je tradiční součástí Přehrady FESTu.

Prohlídka Prahy zaměřená na pověsti a legendy

Pražská kometovaná prohlídka s průvodkyní v historickém kostýmu zaměřená na pověsti a legendy se uskuteční 6. srpna (Staré Město a Malá Strana) a 11. srpna (Hradčany a Malá Strana).

Foto: Fabián Tours

Foto: čsfd.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!