Scorpions, Highjump a Pernštejnlove. Týdenní tipy od 29. července do 4. srpna

Scorpions, Highjump a Pernštejnlove. Týdenní tipy od 29. července do 4. srpna 

V Pardubicích vystoupí Scorpions, na Rožmberk zamíří festival Hrady CZ, Zámek Pardubice bude hostit Pernštejnlove, zchladit se můžeme na Highjumpu, v kinech se dostaneme do Pasti a do toho má Kuba z Rybiček narozeniny. Léto je zkrátka v plném proudu, tak se inspirujte našimi kulturním tipy.

Scorpions v Pardubicích

Do Enteria areny zamíří rocková legenda skupina Scorpions. V rámci svého Love at First Sting Tour se 29. července zastaví v Pardubicích, aby se svými fanoušky oslavili 40. výročí tohoto alba.

Wind Of Change, Rock You Like A Hurricane, Still Loving You... to je jen několik nesmrtelných hitů, které vládly hitparádám po celém světě. Kromě nadčasové klasiky jistě zazní také skladby z nového alba Rock Believer, které vyšlo 11. února 2022.

Hrady CZ Rožmberk nad Vltavou

Hrady CZ již tradičně každé léto nabízí to nejlepší z české a slovenské hudební scény v romantickém prostředí českých a moravských hradů. Festival odstartoval 12. a 13. července na hradě Točníku a tento týden se stěhuje na Státní hrad Rožmberk nad Vltavou.

 Tam oblíbené české kapely jako Lucie, Chinaski, Horkýže Slíže, Mig 21, Visací zámek, nebo také zpěvák Daniel Landa, zahrají 2. a 3. srpna. Kdo rozvíří hradní areál a kam dál festival doputuje se dozvíte v našem článku.

Pernštejnlove

I letos bude Zámek Pardubice hostit Pernštejnlove, divadelní festival o lásce a vztazích. Na festivalu pod širým nebem diváky opět čeká to nejlepší z amatérského i profesionálního divadla. 

Festival startuje veselohrou Komedie o komikovi. Lahůdkou bude kritikou oceňovaná inscenace Horáckého divadla Utrpení mladého Werthera. Poprvé se na Pernštejnlove chystá pražské Divadlo Bez zábradlí, které se představí komedií Láska z mladí. A nebude chybět ani miláček pardubického publika – Divadlo Tramtarie. Pernštejnlove potrvá od 30. července do 3. srpna.

Highjump: Mistrovství ČR v extrémních skocích do vody

Extrémní skoky do vody, koncerty a djská vystoupení. Tradiční skokanská show Highjump chystá svůj jubilejní 25. ročník! V zatopeném lomu ve středočeských Hříměždicích proběhne v pátek 2. a sobotu 3. srpna. Kromě skokanských hvězd přivítá mimo jiné Yzomandiase, PSH a nouze nebude ani o DJské sety a bohatý doprovodný program. Plavky s sebou!

Past

Režisér a scenárista M. Night Shyamalan je podepsán pod řadou úspěšných filmů jako je Šestý smysl, Znamení, Rozpolcený, nebo Čas. Nyní přichází do kin novinka Past, která nás přenese do koncertní haly spolu s hlavním hrdinou Joshem Hartnettem. Ten se vydá se svou dcerou na koncert, ovšem, jak brzy zjistí, něco tady není v pořádku. Koncert je údajně policejní kamufláž, která slouží k dopadení nebezpečného vraha...

Michal Nesvadba - Michal je pajdulák

V rámci 21. ročníku Valašského divadelního léta je pro ty nejmenší připraveno zábavné odpoledne s Michalem Nesvadbou. V rámci show Michal je pajdulák si budou vyprávět o tělíčku - třeba dají nohy na ramena a budou si držet palce, aby jim nespadl kámen ze srdce na nohu! Představení plné zábavy a her proběhne 31. července v Amfiteátru Dřevěného městečka v Rožnově pod Radhoštěm.

Kuba má 40. narozeniny

Frontman kapely Rybičky 48, Kuba Ryba slaví 40. narozeniny. V rámci narozeninového festivalu vystoupí Rybičky 48, Holki, Civilní obrana, Street 69 a další. Všichni se sejdou v Pavlíkově 3. srpna.

Léto v Samsonu

Na nádvoří pivovaru Samson se také chystá letní festival. V sobotu 3. srpna zde vystoupí kapely Olympic, Pokáč, No Name, Argema a Ivan Mládek Banjo Band.

Projížďky na koních v Karlštejně

Bonusový TIP: poznejte svět ze hřbetu koně. S instruktorem si užijete projížďku v Karlštejně kolem řeky. Projížďky v sedle tažných koní či v kočáru je vhodná pro dospělé, pro děti je organizováno vodění na ponících (již od dvou let), nebo na arabských koních (od jedenácti let). V letních vedrech je projížďka zpestřena koupáním.

Přehrady fest

Přehrady FEST - to je festival plný pohody, různorodé hudby a dobré zábavy u vody. První zastávkou sedmého ročníku Přehrady FEST je Vranov nad Dyjí, kam zamíří 2. a 3. srpna.

V pátek se návštěvníci mohou těšit na Jelena, Pokáče, Sofiana Medjmedje, Patrika Malého nebo Street69. V sobotu naváže Divokej Bill, UDG, Poletíme?, Ready Kirken, Anna Julie Slováčková nebo Jakub Děkan a Pekař. Pamatováno je ale i na nejmenší, na které čeká prasátko Pigy a další dětská show.

Foto: archiv Highjump

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!