Petr Hapka a jeho potměšilí hosté. Série tří koncertů k nedožitým osmdesátinám osobitého skladatele

Petr Hapka a jeho potměšilí hosté. Série tří koncertů k nedožitým osmdesátinám osobitého skladatele  

Od srpna do října si skrze tři koncerty připomene nejen Hapkovu ranou písňovou tvorbu pro Hanu Hegerovou, ale také jeho spolupráci s největším tvůrčím partnerem Michalem Horáčkem. Během večera zazní i filmové melodie.

Petr Hapka byl známý především jako autor hudby k textům Petra RadyZdeňka RytířeMichala Horáčka a hudby filmové. Jejich hity jako LevandulováDívám se, dívámS cizí ženou v cizím pokojiŠtěstí je krásná věcIndividualita, První noc v novém bytě či Bude mi lehká zem zpívali uznávané hudební osobnosti jako například Hana Hegerová, Lucie Bílá, Michael Kocáb, Jana Kirschner, Jarek Nohavica nebo Richard Müller. Jelikož Hapka vystudoval zpěv a violu na konzervatoři, v mnoha svých písních se uplatnil také jako zpěvák svérázného přednesu, a to sólově nebo i v duetu. 

Během vybraných večerů zazní jsou ke spolupráci přizvané osobnosti, které Hapkovy písně interpretovaly v jeho posledním velkém projektu Kudykam. V alternacích vystoupí Kateřina Marie Tichá, Petra Hřebíčková, Lenka Nová, Hana Holišová, Naďa Válová, Jana Lota, Dušan Kollár, Jan Maxián, Jan Sklenář, Xavier Baumaxa a další. Zpěváky doprovodí orchestr sólistů v nastudování Petra Maláska.

Termíny koncertů

29. srpna – Vlašim

26. září – Břeclav

31. října – Tábor

Vstupenky k dostání v síti Ticketstream.

Foto: archiv Ticketstream

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!