Benátská! s Impulsem, Hvězdné léto a zahrádkářská kolonie.Týdenní tipy od 22. do 28. července

Benátská! s Impulsem, Hvězdné léto a zahrádkářská kolonie.Týdenní tipy od 22. do 28. července 

Tento týden se nese ve znamení hudebních festivalů, divadelního léta a piva a letního kina. Připojit se můžete také na zahrádkářskou tour a s dětmi můžete vyrazit do populárního Farmaparku kousek za Prahou.

Partička na vzduchu

Partička na vzduchu opět míří na venkovní scény. Oblíbená improvizační show s Michalem Suchánkem, Richardem Genzerem, Michalem Novotným, Jakubem Kohákem a Luďkem Staňkem pobaví všechny zúčastněné 23. července na Koupališti a kempu Pecka a 24. července na Zámku Moravská Třebová. 

CAMPtour: Nejstarší zahrádkářská kolonie

Chcete se dozvědět jak v Praze fungují zahrádkářské kolonie? A čím je tento český fenomén specifický? Vyražte na poznávací tour 23. července do libeňské zahrádkářské kolonie pod vedením CAMPu s průvodci z IPR Praha a zástupci spolku LIOS. Tato zahrádkářská kolonie byla založena v roce 1927 a je považována za nejstarší v Praze. V roce 2008 ji proslavil režisér Jan Hřebejk svým filmem U mě dobrý. Zahrádkářské kolonie v Praze hrají významnou roli jako místa pro relaxaci i komunitní setkávání. Tyto zelené oázy také významně přispívají k ekologické stabilitě města. Na procházce bude řeč nejen o nich, ale i o projektech v okolí, jako je například nová městská čtvrť Rohan City.

Letní kino dle vašeho výběru

Po návratu ze "zelené procházky" se můžete vydat rovnou na letní kino. V CAMPu vás v úterý potěší černobílý snímek Jacquese Audiarda Paříž, 13. obvod. Citlivě a s porozuměním sleduje krátké období v životě současných třicátníků, kteří se vyhýbají závazkům a samotu zahánějí večírky, povrchními známostmi a náhodným sexem. Vybírat můžete samozřejmě i z jiných letních kin dle vašich preferencí. Podívejte se na náš přehled letních kin

Prima hvězdné léto pod žižkovskou věží

Prima Hvězdného léta pod žižkovskou věží je již tradiční letní scéna, která nabízí hned v několika večerech žánrově pestrý repertoár složený z činoherních komediálních hitů, muzikálu i koncertů. Tento týden vás nemine představení Žena za pultem 2: Pult osobnosti (23. července) a Což takhle dát si chobotnici (27. července).

Hudba na vinicích

Hudba na vinicích nabízí již popáté v originálních kulisách pěti vinařství spojení dobrého vína, a ještě lepší živé hudby. Pódia populární série open air koncertů pohostí tento týden v rozmezí 25. až 27. července skupinu Čechomor, Davida Kollera, IMT Smile, Queenie, Tros Discotequos.

Benátská! s Impulsem

Zahraničními hvězdami jubilejního 30. ročníku hudebního festivalu Benátská! s Impulsem, který se uskuteční od 25. do 28. července budou kapely Scooter, Suzi Quattro a Slade. Kromě nich se už tradičně představí i výrazná jména české hudební scény jako Divokej Bill, Čechomor, Buty, ale i nejzářivější jména mladé scény jako jsou Yzomandias a Nik TendoSima nebo Ben Cristovao.

The Mill

Hudební festival The Mill přináší aktuální deep sound elektronické hudby, který na lokální hudební scéně už dlouho chybí. Na účastníky čeká 26. a 27. července pečlivě sestavený line-up a příjemné prostředí historického Bučického mlýna v Rožďalovicích. Více informací se dozvíte na stránkách akce.

Platanské pivní slavnosti

Tradiční festival platanského piva a rockových koncertů se uskuteční v sobotu 27. července.
Čeká vás unikátní prostředí v srdci pivovaru Protivín, pivo přímo od zdroje a ty nejlepší rockové kapely ve složení Dymytry, Traktor, Trautenberk, Alkehol, Argema, Koblížci.

Country a Folk Pecka

V termínu 26. a 27. července se uskuteční desátý Country festivalu Pecka. Vystoupí například Michal Horák, Věra Martinová, Kamelot, Jakub Smolík, Michal Tučný, Edward C. Johansson, Tomáš Linka, Rangers - Plavci, Pacifik a mnoho dalších.

Farmapark

Letní období přímo vybízí k výletu s dětmi. Vyrazit můžete do Farmaparku v Soběhrdech nedaleko Prahy, kde najdete až 250 zvířat z farem z celého světa. Narazíte tam na velbloudy, pštrosi, ovce, lamy, kteří budou procházet přímo kolem vás. Navíc v celém areálu Farmaparku najdete více než 5 km stezek pro pěší a kočárky zasazené do malebné přírody.

Foto: archiv Benátská! s Impulsem

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!