Filmové Vlny Jiřího Mádla vyráží na filmtour do regionů

Filmové Vlny Jiřího Mádla vyráží na filmtour do regionů 

Světovou premiéru filmu Vlny provázel na karlovarském filmovém festivalu desetiminutový potlesk. Než Vlny vtrhnou 15. srpna do kin, zamíří ještě na filmovou tour do Ostravy, Plzně, Českých Budějovic a Boskovic. Součástí projekcí bude talkshow s herci a tvůrci, autogramiáda nebo třeba fashion pop-up.

Filmové Vlny rozvlní regiony

Film Vlny, inspirovaný skutečným příběhem skupiny novinářů mezinárodní redakce Československého rozhlasu a jejich odhodláním přinášet nezávislé zprávy za každou cenu, se na karlovarském filmovém festivalu stal divácky nejúspěšnějším.

Vlnami se filmoví fanoušci budou moct nechat unést ještě před tím, než 15. srpna vstoupí do kin, a to v rámci předpremiérové filmtour po letních scénách. Filmtour Vlny se zastaví 3. srpna na Letní scéně Amfi v Ostravě-Porubě, 8. srpna v plzeňském amfiteátru Lochotín, 9. srpna v českobudějovickém letním kině Háječek a 10. srpna v letním kině Boskovice.

Diváci se mohou těšit na autogramiádu s herci a tvůrci, stylový fotokoutek, informační panely, které zájemcům o historii přiblíží fakta a události Redakce mezinárodního života Československého rozhlasu, nebo na fashion pop-up second handu 1981, který k filmu vytvořil kolekci oblečení a doplňků inspirovanou módou 60. letech. Před projekcí Vln proběhne na pódiu talkshow s režisérem a scenáristou Jiřím Mádlem, herci, tvůrci nebo speciálními hosty. 

„Za Vlnami stojí spoustu let náročných příprav a rešerší, při kterých k nám dobré i špatné zprávy přicházely taky ve vlnách. Všechno jsme nakonec překonali a teď, když je konečně hotovo, se těšíme, až se o naše historky z natáčení i skutečné události, ze kterých jsme čerpali, budeme moct během naší filmtour podělit s diváky a popovídat si s nimi o tom, co je zajímá," říká producentka filmu Monika Kristl.

Dramatický příběh o žurnalistických ikonách své doby

Dobový film Vlny režiséra Jiřího Mádla představuje napínavé a doposud utajené příběhy novinářů Československého rozhlasu. Na konci 60. let, kdy zněl z rádiových vln rokenrol a studentské revolty měnily svět, nastoupí mladík Tomáš do prestižní redakce rozhlasu mezi tehdejší žurnalistické ikony Jiřího Dienstbiera, Věru Šťovíčkovou nebo Luboše Dobrovského.

Tomáš je tu tak trochu omylem, místo v redakci bylo hlavně snem jeho mladšího bratra Pavla. Netuší ale, že místní redaktoři jsou v hledáčku tajných služeb. Ty se o jejich činnost začnou zajímat o to víc, když se objeví nahrávka, jejíž odvysílání by mohlo změnit osudy mnohých. Ve víru událostí půjde brzy všem o život a hlavní hrdina stojí před drsnou volbou: ochránit bratra, nebo pravdu a kolegy? Napínavý snímek Jiřího Mádla o důležitosti rodiny, boji za svobodu a jedné nahrávce, která může změnit běh dějin, vpluje do kin 15. srpna.

V hlavních rolích diváci uvidí Vojtěcha Vodochodského, Tatianu Pauhofovou, Stanislava Majera, Vojtěcha Kotka, Mariku Šoposkou, Petra Lněničku, Matyáše Řezníčka, Petra Halíčka, Martina Hofmanna, Jacoba Erftemeijera, Jana Nedbala, Tomáše Maštalíra nebo Igora Bareše.

Vstupenky na Vlny Filmtour

Prvních sto diváků, kteří zakoupí vstupenky v předprodeji, je navíc získá za zvýhodněných 150 Kč, další pak za cenu 200 Kč. V nabídce bude také skupinové vstupné pro čtyři osoby za 600 Kč.

Foto: Dawson Films

Kdy a kde dávají film: Vlny

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!