První ročník Empathic Film Festival se uskuteční na konci října v Táboře

První ročník Empathic Film Festival se uskuteční na konci října v Táboře 

Více o akci...

31říj - 3lis celý den

, náměstí Františka Křižíka 1291

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Empathic Film Festival je nový filmový festival se zaměřením na sociální témata. Svůj první ročník slavnostně zahájí ve čtvrtek 31.října v Kině Svět ve městě Tábor, kde bude festival probíhat po celou dobu jeho konání až do 3. listopadu.

Empathic Film Festival uvede přes 12 filmů se sociální tématikou. Letos se bude zabývat převážně dvěma tématy a to:  Alzheimerova choroba a problematika vlivu sociálních sítích a jejich dopad na chování jedinců, mezilidské vztahy a celkový dopad na společnost. Promítané filmy se také dotknou tématů partnerských vztahů, dospívání, ale i lidských traumat. 

Pořadatelem festivalu je společnost KVart Production, kterou založili manželé Kateřina a Jiří Duškovi. Manželé Duškovi se ale věnují převážně provozování domovů seniorů, kde se s onemocněním demence potýkají téměř denně a hlavně díky tomu vznikl nápad na uspořádání Empathic Film Festivalu. “Sociální témata se dotýkají každého z nás a pokud o nich budeme mluvit, můžeme je pochopit a taky pomoct”, sdělil pořadatel festivalu Jiří Dušek.

Empathic Film Festival má mimo jiné podporu města Tábor a Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky. Místostarostka města Tábor Lenka Horejsková dodává: „Sociální témata dnes rezonují napříč celou společností a ve všech věkových kategoriích. Velmi mě těší, že si pořadatelé pro první ročník nového festivalu zaměřeného na tuto oblast vybrali právě Tábor a naše kino Svět. Za velký přínos považuji připravované besedy k promítaným tématům. Věřím, že se festival setká se zájmem široké i odborné veřejnosti.“

“Velmi vítám unikátní a zatím v ČR ojedinělý festival filmů pomáhajících profesí a jejich klientů. Je to úžasný způsob, jak přiblížit náročnou, a ne vždy doceněnou práci zaměstnanců v sociálních službách, ale i přiblížit sociální služby a jejich poslání studentům a širší veřejnosti“, uvádí Jiří Horecký, prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.

Nedílnou součástí festivalu budou besedy k daným tématům. Více informací o festivalu naleznete na webových stránkách www.empathicfilmfestival.com.

Foto: Archiv Empathic Film Festival

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!