Lenny Kravitz, Sam Smith i James Blake. Startuje Colours of Ostrava 2024

Lenny Kravitz, Sam Smith i James Blake. Startuje Colours of Ostrava 2024 

Dolní oblast Vítkovice bude znovu zářit všemi barvami hudby. V Ostravě začíná 21. ročník festivalu Colours of Ostrava, kterému letos budou vévodit jména jako Lenny Kravitz, Sam Smith, Tangerine Dream, Tom Morello či James Blake. Podívejte se na line-up festivalu Colours of Ostrava!

Colours of Ostrava startuje 17. července a během čtyř dnů představí na sedmi scénách 70 zahraničních a několik desítek tuzemských interpretů. Festival oficiálně zahájí český zpěvák Vojtěch Dyk, který vystoupí na hlavní festivalové scéně v 17 hodin.

Mezi hlavními headlinery letošního ročníku měla být kapela Queens of the Stone Age, která bohužel jen několik dnů před začátkem festivalu svou účast ze zdravotních důvodů odřekla. Jejich vystoupení mělo být vrcholem právě prvního festivalového dne. Nahradit by je měl kytarista a člen Rockenrollové síně slávy Tom Morello, kterého pořadatelé původně měli v úmyslu pozvat až příští rok.

Mezi největší headlinery Colours of Ostrava letos bezesporu patří popová extravagantní hvězda Sam Smith, která rozproudí své fanoušky velkolepou show již druhý festivalový den 18. července.

Tentýž den vystoupí také americké trio Khruangbin, které přiveze do Ostravy psychedelický rock. Své místo na scéně si najde také Bat for Lashes, britská zpěvačka s pákistánskými kořeny, která svým éterickým hlasem popluje ve vlnách alternativního indie popu.

Kdo zvědavě vyhlíží legendu Lennyho Kravitze, měl by si zapsat datum 19. července. Tvůrce ikonických hitů, který svou hudební tvorbu vystavěl na základech rocku, funku, soulu a rhythm and blues, představí během svého vystoupení v Dolních Vítkovicích skladby z nové desky Blue Electric Light.

Páteční den bude také ve znamení experimentální Sevdalizy či legendárních průkopníků elektronické scény Tangerine Dreams.

Poslednímu dni bude vévodit jméno Jamese Blakea, muzikanta, který patří mezi špičku současné elektronické hudby. Tento den bude patřit také jamajskému matadorovi Seanu Paulovi nebo třeba švédské popové divě Zaře Larsson.

Nesmíme zapomenout ani na československé hvězdy jako jsou Mig 21, Aneta Langerová, Lenny, Tata Bojs, Lake Malawi, Bratři Ebenové nebo třeba duo Malalata.

Colours of Ostrava ovšem nestojí jen na velkých jménech, ale také na objevování nemainstreamových umělců z celého světa, divadelních zážitcích a bohatém doprovodném programu.

Již posedmé se na Colours of Ostrava také uskuteční mezinárodní diskusní fórum Meltingpot, který představí přes 250 řečníků z celého světa. Na Meltingpotu vystoupí třeba profesor psychologie a behaviorální ekonomie Dan Ariely, spisovatel Irvine Welsh, astronautka Meganne Christian, fyzička Dana Drábová nebo třeba psychiatr Jiří Horáček.

21. ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne od středy 17. do soboty 20. července opět v ostravských Dolních Vítkovicích.

Foto: Zdenko Hanout (zdroj Colours of Ostrava)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!