Colours of Ostrava, V hlavě 2 a Travis Scott. Týdenní tipy od 15. do 21. července

Colours of Ostrava, V hlavě 2 a Travis Scott. Týdenní tipy od 15. do 21. července 

Je tu další červencový týden a s ním nová dávka kulturních zážitků. Do kin míří animovaný film V hlavě 2, v Ostravě vypukne festival Colours, v Praze vystoupí rapper Travis Scott a putovní festival Hrady CZ se zastaví na Kunětické hoře. Další hvězdy zahrají také na festivalech The Legends Rock Fest a Cibula Fest, nouze ale nebude ani o divadlo pod širým nebem. Inspirujte se našimi kulturními tipy!

V hlavě 2

Všechno je to V hlavě! Právě tam emoce řídí naše myšlení a životy. To se děje i dospívající dívce Riley. Sotva se její důvěrně známé emoce Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť tak nějak harmonizovaly, přichází další nové výzvy! Ke starým známým emočním bytostem se přidají zcela nové, které se probouzejí spolu s pubertou. A největším oříškem bude Úzkost, která brzy převezme kontrolu nad životem Riley.

Do kin míří očekávané pokračování animovaného filmu V hlavě, který nás z dětských let přenese do nejistého a křehkého teenagerovského období. V hlavě 2 je jedním z rodinných filmů, který bude mít v kinech během července svou premiéru.

Colours of Ostrava

Ostrava bude zase zářit všemi barvami hudby! 21. ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne od středy 17. do soboty 20. července opět v ostravských Dolních Vítkovicích. Jako každý rok nabídnou Colours rozmanité hudební zážitky, ale i přednášky, debaty, workshopy a další aktivity.

Před několika dny svou účast na festivalu bohužel odřekl jeden z headlinerů - kapela Queens of the Stone Age. Jejich vystoupení mělo být vrcholem prvního festivalového dne. Nahradit by je měl kytarista a člen Rockenrollové síně slávy Tom Morello, kterého pořadatelé původně měli v úmyslu pozvat až příští rok.

Ovšem není se třeba bát, zvučných jmen nabízí Colours of Ostrava dost. Návštěvníci se mohou těšit na interprety jako je Sam Smith, Lenny Kravitz, James Blake, Sevdaliza, Khruangbin, Zara Larsson a další hvězdy.

Travis Scott v Praze

Blíží se rapová událost roku! Hip-hopová ikona Travis Scott totiž míří vůbec poprvé do České republiky. V současné populární hudbě patří Travis Scott mezi výrazné rapperské osobnosti, a to dokonce i mimo Spojené státy, kde se suverénně postavil vedle osobností jako jsou Kanye West, Kendrick Lamar nebo Beyoncé.

U nás Travis Scott vystoupí 18. července v O2 areně, kterou v síti TicketPortal k velkému překvapení vyprodal již během několika minut. Během svého evropského turné Travis Scott představí nejnovější album Utopia.

Hrady CZ Kunětická hora

Hrady CZ již tradičně každé léto nabízí to nejlepší z české a slovenské hudební scény v romantickém prostředí českých a moravských hradů. Festival odstartoval 12. a 13. července na hradě Točníku a tento týden se stěhuje na Kunětickou horu.

Tam oblíbené české kapely jako Lucie, Chinaski, Horkýže Slíže, Mig 21, Visací zámek, nebo také zpěvák Daniel Landa, zahrají 19. a 20. července. Kdo rozvíří hradní areál a kam dál festival doputuje se dozvíte v našem článku.

Foto: MIG 21, archiv Hrady CZ

Prima Hvězdné léto pod žižkovskou věží

Prima Hvězdné léto Divadla Kalich si i tento týden pod žižkovskou věží připravilo zajímavé divadelní zážitky. Čeká nás hlavně Velký muzikálový večer Divadla Kalich, a to hned ve dvou termínech. Tento speciální koncert k 25 letům Divadla Kalich proběhne 19. a 20. července.

Kromě toho se diváci mohou těšit na další koncertní zážitek s Ondřejem Havelkou a jeho Melody Makers, a také na divadelní komedie Můj nejlepší kamarád a Ženu za pultem 2: Pult osobnosti.

Letní scéna Divadla Na Jezerce

Divadlo pod širým nebem proběhne i na nádvoří Dobřichovického zámku. Tam se tento týden usídlí Divadlo Na Jezerce. Od pondělí do čtvrtka budou připraveny inscenace Bylo nás pět (tenkrát), Mnoho povyku pro lajk, Pánský klub a Občan první jakosti.

Cibula Fest

Už jen pár dní zbývá do největšího česko-slovenského festivalu Cibula Fest, který se koná přímo na hranicích na letišti v Holíči. I letošní patnáctý ročník sem přivede ty největší české a slovenské hvězdy.

Během tří dnů se představí Michal David, Kryštof, Mirai, Pokáč, Jelen, Walda Gang, Hex, IMT Smile a mnoho dalších zajímavých hvězd. Cibula Fest se koná od 18. do 20. července.

The Legends Rock Fest

Tři dny plné rockové hudby. Hořický festival The Legends Rock Fest letos proběhne od 18. do 20. července a těšit se můžete třeba na hvězdy jako Arakain, Doga, Horkýže Slíže, Visací zámek, Trautenberk, Komunál a mnohé další.

Kurt Gebauer: Živočich člověk

Jeden z nejvýznamnějších českých sochařů nejstarší generace bude vystavovat v Galerii současného umění Jeseník. Kurt Gebauer představí svá sochařská díla i kresby a obrazy od 60. let do současnosti, vystaveny budou také fotografie a společensky kritické práce z období 70. a 80. let minulého století.

Výstava pro jesenickou galerii bude tematicky soustředěná na Gebauerův celoživotní zájem o zachycení člověka v momentě uvolněného, spontánního pohybu. Vernisáž za účasti autora se koná ve středu 17. července v 17:30 hodin v Katovně, výstava potrvá do 27. září 2024.

Foto: Současné umění pro Jeseník

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!