Kavárny se zahrádkou: Výběr nejlepších kaváren v Praze

Kavárny se zahrádkou: Výběr nejlepších kaváren v Praze 

Hledáte místo, kde se zchladit ve vnitrobloku či si užít sluníčko na zahrádce u šálku kávy? Připravili jsme si pro vás rozmanitý výběr pražských kaváren, které nabízí venkovní posezení. Můžete si tak odpočinout v úkrytu před městským shonem a užít si Prahu s klidnou hlavou.

Vila 63

Vila 63 vás zbaví vnějšího městského shonu. Tato prvorepubliková vila proměnila své prostory v útulnou kavárnu na pražských Vinohradech. Nyní si můžete šálek kávy či jiného osvěžujícího letního nápoje vychutnat na zahrádce před vilou. K dispozici je sezení u stolečku a na trávě. V kavárně si tak můžete vypůjčit deku a udělat si na trávě menší piknik nebo využít lehátka. V prostorách vily se nachází také zimní zahrádka. Do Vily 68 je možné přijít také na snídani či odpolední tapas, které se hodí k vybranému vínu.

Zdroj fotky: Vila 63

Kafe & Hrnky

Jedinečný koncept této malostranské kavárny nadchne zejména kreativní duše. V Kafe & Hrnky si můžete vychutnat něco z bohaté nabídky podniku, ale také namalovat vlastní kus keramiky. Kavárna v prvním patře ukrývá keramické studio, ve kterém si návštěvníci vyberou z již vytvořené keramiky a následně si vybraný kousek mohou namalovat. Do keramického studia je lepší předem sjednat rezervaci, není to ovšem nutnost. Po kreativním zážitku si návštěvníci mohou sednout na zahrádku a vychutnat si kávu či něco sladkého a slaného k snědku. Ale pozor! Vnitřní prostory kavárny i zahrádku je možné využít i bez návštěvy keramické dílny.

Zdroj fotky: FB Kafe a Hrnky

Grounds

Kavárna Grounds své návštěvníky překvapí svým interiérem. Minimalistický a zároveň útulný prostor kavárny má vhodné prostředí jak na posezení s přáteli, tak pro práci, studování či čtení. Mimo jiné se můžete zchladit také ve vnitrobloku kavárny, kde můžete načerpat v klidu energii a oprostit se od městského ruchu. Kavárna Grounds má dvě pobočky – S16 v Karlíně a L4 na Malé Straně. Obě kavárny nabízí široký výběr kávy a jiných nápojů či něčeho sladkého na zub.

Zdroj fotky: Grounds

Dobrá trafika

Kavárna Dobrá trafika nabízí hned několik lokalit, které můžete navštívit – a to v ulici Korunní, na Újezdě a na Karlínském náměstí. Sezení na zahrádce umožňují pobočky Dobré trafiky na pražském Újezdě a Korunní. Pokud hodláte zavítat do Karlína, můžete se posadit před kavárnu a kávu si vychutnat s pohledem na Karlínské náměstí. V kavárně kromě kávy naleznete také nealkoholické i alkoholické nápoje – od pravého turka po dvacetiletou Brandy. Také si zde můžete dát něco slaného či sladkého.

Zdroj fotky: FB Dobrá trafika

Café Chloé

Máte rádi růžovou? Tak je tohle místo přímo pro vás! Café Chloé se nachází na Senovážném náměstí kousek od Náměstí republiky nebo Hlavního nádraží v Praze. Kromě interiéru, který je sladěný zejména do růžové barvy a květinové výzdoby, nabízí Café Chloé také letní zahrádku. V kavárně si můžete zakoupit také keramické hrníčky.

Zdroj fotky: Café Chloé

Kavárna co hledá jméno

Kavárna co hledá jméno se nachází na Praze 5 kousek od zastávky Anděl. I přes ruch této pražské části kavárna nabízí klidný dvorek i vnitřní sezení. Industriální prostory jsou na místě bývalé truhlárny a mimo kavárnu představuje také galerii s krátkodobými výstavami. Kavárna co hledá jméno nabízí nejen výběrovou kávu, nealko a vlastní drinky, ale také snídaně, odpolední výběr pokrmů a domácí dezerty.

Zdroj fotky: FB Kavárna co hledá jméno

Langhans

Kavárna Langhans je ukrytá v jádru města Prahy, a to přímo ve Vodičkově ulici. Langhans je kavárna a centrum organizace Člověk v tísni. Na výběr je vnitřní i venkovní posezení, a to přímo ve vnitrobloku, který je vhodný pro zchlazení před letními teplotami. Kromě prostoru vhodného ke konzumaci kávy či dezertů Langhans pořádá také přednášky, vernisáže či promítání. Ty jsou věnované zejména otázkám tolerance, solidarity a svobody.

Zdroj fotky: FB Langhans – Centrum Člověka v tísni

Kavárna Nový svět

Chcete si vychutnat kávu v obklopení zeleně? Nový Svět se nachází v krátké vzdálenosti od Pražského hradu. I přes turistickou vytíženost této městské části je Kavárna Nový Svět na poklidném místě, vhodná pro trávení času se společností i bez ní.

Zdroj fotky: FB Kavárna Nový Svět

Botanica Coffee Truck

Káva v zahradě aneb Botanica Coffee Truck. A co mohou návštěvníci očekávat? Jedná se o květinářství s ukrytou zahrádkou. Tam se nachází Coffee Truck, který nabízí kávu různých druhů, kterou je možné si vychutnat přímo na zahrádce a obdivovat přitom květiny. V obchodě si pak můžete zakoupit například kytici či pokojovku domů!

Zdroj fotky: FB Botanica Coffee Truck

Alchymista

Alchymista je kavárna společně s cukrárnou. Překvapí vás tak nejen pestrý výběr kávy z rodinné pražírny, ale také dortů, které jsou domácí výroby. Mimo jiné Alchymista nabízí také různé druhy drinků alkoholických i nealkoholických, které jsou pro místo specifické. Interiér kavárny vás vrátí zpět v čase. Podnik je zařízen od hlavy až k patě v retro stylu. Kromě jedinečného interiéru cukrárna Alchymista ukrývá také tajemnou zahrádku. Ta svou atmosféru utváří zejména stromky a keři a vy máte pocit, že jste v kouzelné zahradě.

Zdroj fotky: FB Alchymista

Kavárna Kampus

Kampus Hybernská je kulturní centrum věnované všem nadšencům kultury, umění, vědy, vzdělání a dobré kávy, a svým návštěvníkům nabízí bohatý program. Kampus nabízí literární večery, filmové projekce, pub quizy, udržitelné aktivity, divadelní představení či koncerty. V rámci Kampusu Hybernská si také můžete posedět uvnitř kavárny Kampus nebo ve vnitrobloku budovy. Kavárna nabízí výběrovou kávu a sezónní občerstvení sladkých i slaných pochutin.

Zdroj fotky: Kampus Hybernská

Zdroj fotky: Kampus Hybernská

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!