Nejnovější články » Umění

Zápisník alkoholičky, Hudba na vinicích a Blue Style Prima Fest. Týdenní tipy od 8. do 14. července

8.7.2024,

Tento týden nám přináší plno pestrých kulturních akcí! Hned zkraje týdne bude mít svoji světovou premiéru pod širým nebem představení Pitevna, do kin vstupuje očekávané drama Zápisník alkoholičky, rozvlnit se můžete s Hudbou na vinicích a s dětmi můžete vyrazit například na Blue Style Prima Fest či na Minidiskotéku Míši Růžičkové.

Pitevna

Šest osob se probudí na neznámém místě. Slavná herečka, ajťák na bruslích, hubatá smolařka, postarší manželé s pejskem… A kdo je ta prazvláštní dívka z boxu č. 6? Studio DVA uvede 8. července světovou premiéru představení Pitevna na Letní scéně Výstaviště Holešovice. Nechte se unést fantazií a poznáním, že nikdy není pozdě na výpravu za láskou. V obsazení s Danielou Kolářovou, Bobem Kleplem, Sabinou Remundovou, Janou Strykovou, Romanen Štabrňákem a Kateřinou Mariií Fialovou.

Zápisník alkoholičky

Celovečerní film Zápisník alkoholičky vypráví dramatický příběh mladé ženy bojující se závislostí na alkoholu. Hlavní hrdinkou (byť se jako hrdinka mnohdy nepůsobí) je mladá maminka, která se rozhodla nevzdat, nastoupit léčbu a bojovat se svým démonem i o svou rodinu. Jak těžké je si problém s pitím přiznat? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Kde vzít sílu se léčit a co následuje poté? Na tyto a mnohé další otázky odpovídá autentická a upřímná filmová zpověď abstinující alkoholičky v hlavní roli s Terezou Ramba. V kinech od 11. července.

Hudba na vinicích

Od května do září 2024 si můžete vychutnat koncerty na vinicích napříč moderními oceňovanými vinařstvími. V nabídce jsou Vinařství Sonberk s výhledem na Pálavu, útulný areál Vinařství Château Valtice, kde 11. července vystoupí kapela Kandráčovci, či amfiteátr uprostřed stylových vln ve Vinařství LAHOFER u Dobšic na Znojemsku. Tam vystoupí 11. července Čechomor a následující den Aneta Langerová.

Navštívit můžete i podhůří Bílých Karpat, kde najdete lehce industriální prostor u Vinařství Zlomek & Vávra v Boršicích u Blatnice nebo si můžete vybrat jedinou zastávku v Čechách, konkrétně na Ústecku, malý amfiteátr na nádvoří zámeckého Vinařství Johann W u Třebívlic.

Alkehol a Premier

Alkehol a Premier na Holkově rozjedou rockový mejdan pod širým nebem již 12. července. Vznik české rockové skupiny Alkehol je datován na rok 1992, kdy se Ota Hereš a Petr Buneš rozhodli přejít z trashmetalu na rockové písně s hospodskými texty. Skupina je spojovaná i se sportem, nahrála několik hymen pro sportovní kluby. 

Blue Style Prima Fest

V celém zábavním parku Šikland na Vysočině bude v pátek 12. července a v sobotu 13. července spousty zábavy pro všechny členy rodiny! V Blue Style Areně se můžete těšit na koncerty Evy Burešové, Kapitána Dema, Pokáče, Divokýho Billa, Slzy, O5 a Radečka, Terezy Balonové, Olgy Lounové, Luneticku, Holek a mnoho dalších. Festivalem vás provedou tváře, které znáte z obrazovek televize Prima a Rádia Kiss. Čekají vás rozhovory a autogramiády s oblíbenými herci ze seriálu ZOO.

Footfest

Legendární Footfest se uskuteční v rozmezí 12. až 13. července na fotbalovém hřišti v Želči u Tábora. V pátek vystoupí například Rybičky 48, Jelen, Pokáč, Pekař, DJ Flux a mnoho dalších. V sobotu nebudou chybět Škwor, Queenie, Protheus, Komunál, Panoptiko, Cocotte Minute, SPS, Morčata na Útěku a další. Na příchozí bude čekat taktéž fotbalový turnaj v malé kopané, doprovodný program s dětskou tančírnou a pestrý gastronomický výběr.

Barvy léta

V Poděbradech proběhne 23. ročník hudební přehlídky Barvy léta, který proběhne od 12. do 13. července. Vystoupí Tři sestry, Vypsaná fiXa, Covers For Lovers, SPS, Jaksi Taksi, Doctor P.P.E!E, Trautenberk, Synové výčepu a Totální Nasazení. Při zakoupení VIP vstupenky se můžete očekávat welcome drink, malý snack, vlastní koktejlový bar či focení se skupinou Tři sestry či dárkové foto při odchodu z areálu.

Léto s Rychtářem

Léto s Rychtářem tradičně potěší své rockové nadšence v polovině července. Opět dorazí špička české rockové scény a čeká na vás příjemné Do příjemné hoprostředí amfiteátru Rychtář s pivem přímo od zdroje vás 13. července čekají Harlej, Tublatanka, Trauntenberk, Panoptiko, Törr a Argema.

Minidiskotéka Míši Růžičkové

Míša Růžičková se svojí písničkovou a taneční show přinese 14. července v Kadani zábavu pro nejmenší diváky. U rozcvičky Ouky Kouky se děti společně s Míšou protáhnou, Semafor jim ukáže, jestli mohou přejít cestu, přes kterou jezdí houkající Auta, jako jsou Hasiči a Sanitka. Zopakují si, jak je důležité dávat pozor při sportu. Na závěr s Popeláři roztřídí odpadky, které cestou najdou a s Policejní písničkou si zacvičí, zaběhají, zaskáčou a chytnou zloděje.

Foto: čsfd.cz