Makové panenky a zremixovaná skladba Mozarta. V Ostravě propukl 10. ročník festivalu Beats for Love

Makové panenky a zremixovaná skladba Mozarta. V Ostravě propukl 10. ročník festivalu Beats for Love 

Při prvním dnu letošního jubilejního ročníku se návštěvníkům dokonce podařilo porazit začínající děštivé počasí. Jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si tak mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na zapadající slunce.

Sotva, co v Ostravě spadly poslední středeční kapky, vyrazil od hlavní brány průvod tanečníků. Přilákal nejen fotoaparáty, ale i pohledy všech přítomných. „Slavíme 10. narozeniny, takže jsme chtěli ročník vykopnout i něčím speciálním. A s vystoupeními pouličních umělců nekončíme,“ narážel šéf festivalu Kamil Rudolf na to, že u největší návštěvníky bavili performeři pohybující se na obřích ohebných tyčích – podobně jako na věhlasném belgickém festivalu Tomorrowland.

Shod s Tomorrowlandem bylo na úvod kulatých oslav Beats for Love vícero. Festivalovou Zion stage totiž designéři z gruntu předělali tak, aby jí kromě svítících LED panelů vévodila i obří lví hlava. Netradiční podoba pódia přitahovala fanoušky i samotné umělce. „Reakce máme všechny stejné. Lidi jsou nadšení, dávají nám to vědět na sociálních sítích i osobně. Je to opravdu ohromný posun,“ řekl Jan Klásek, který má na Beats for Love na starosti právě Zion stage. Kamil Rudolf dodal: „Chceme se přiblížit těm největším festivalům světa nejen programem, ale i vizuální podobou. V příštích letech výrazně předěláme i ostatní stage.“

Foto: archiv BFL

Fanoušci v Dolních Vítkovicích navíc viděli premiéru tzv. „molten districtu“, tedy nové čtvrti v okolí scén D&B Forge by Ostrava!!! a Freedom. Prostor věnovaný světlu a ohni o to víc vynikl, když na stage nastoupil hvězdný Brit Kanine. Fanoušky stylu house zase na Harmony House Square by Evropa 2 potěšil Roger Sanchez.

Největší pozornost fanoušků tradičně přitahovala katedrála taneční hudby, LOVE stage by ČSOB. Mohutný dav tančil už při vystoupení britského uskupení Hybrid Minds, zmiňovaný Belgičan Lost Frequencies rozezpíval Beats for Love svými hity Are You With Me nebo Where Are You Now a závěr obstaralo vystoupení dua W&W.

Foto: archiv BFL

Dvojice W&W dokázala zremixovat nejen oslavnou píseň na pilota formule 1 Maxe Verstappena i melodie dobře známé fotbalovým fanouškům – třeba z aktuálního nizozemského tažení na mistrovství Evropy, ale i další hity. „To, že na Beats for Love zněl upravený popový hit skupiny Coldplay Viva la Vida, zase tak zvláštní není. Ale zremixovanou Mozartovu Malou noční hudbu jsme tady asi ještě neměli,“ usmíval se programový ředitel festivalu Jiří Ramík.

Návštěvníci si poprvé mohli užít zvýrazněnou VIP zónu, a díky premiérovému otevření prostoru za dominantní LOVE stage i výrazně lepší průchodnost areálu. Poprvé taky fungoval bezhotovostní cashless systém a už první den ukázal, že se dlouhodobé přípravy organizátorů vyplatily. Ubylo front i lovení mincí po kapsách. „Každý rok prosíme návštěvníky o zpětnou vazbu. V dotaznících si víc než 80 % z nich přálo, aby mohli v areálu platit kartou. Trvalo nám celý projekt připravit, ale jsem rád, že hned úvodní hodiny ukázaly, že funguje,“ radoval Rudolf, který zároveň prozradil i počet návštěvníků úvodní části 10. narozenin Beats for Love. Pod vysokými pecemi tančilo ve středu 3. července 34 tisíc lidí.

Foto: archiv BFL

A zatímco úvodní den jubilejního ročníku Beats for Love by se s trochou nadsázky dal označit za hladký rozjezd, čtvrtek už na největším hudebním podniku v Česku nabídne pořádnou jízdu. Vystoupí totiž populární průkopník D&B Dimension i maskovaný Němec Boris Brejcha, který na festivalech takřka nevystupuje. A vrcholem programu bude show Švéda Erica Prydze, jedné z největších hvězd, která kdy v Ostravě koncertovala.  

Předprodej vstupenek na zítřek a sobotu stále k dostání na Ticketstream.

Foto: archiv BFL

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!