Spojení vína a živé muziky: Hudba na vinicích oslavuje páté narozeniny

Spojení vína a živé muziky: Hudba na vinicích oslavuje páté narozeniny 

Pódia populární série open air koncertů toto léto a září pohostí přední české i slovenské interprety. Hudba na vinicích nabídne již popáté v originálních kulisách pěti vinařství spojení dobrého vína, a ještě lepší živé hudby.

Od května do září 2024 si můžete vychutnat koncerty na vinicích napříč moderními oceňovanými vinařstvími. V nabídce jsou Vinařství Sonberk s výhledem na Pálavu, útulný areál Vinařství Château Valtice či amfiteátr uprostřed stylových vln ve Vinařství LAHOFER u Dobšic na Znojemsku. Navštívit můžete i podhůří Bílých Karpat, kde najdete lehce industriální prostor u Vinařství Zlomek & Vávra v Boršicích u Blatnice nebo si můžete vybrat jedinou zastávku v Čechách, konkrétně na Ústecku, malý amfiteátr na nádvoří zámeckého Vinařství Johann W u Třebívlic.

Hudba na vinicích obecně sází ve svém pátém ročníku na osvědčená hudební jména. Mezi ně patří David Koller, Čechomor, Queenie, Jelen či Mig 21. Přesto se organizátoři vždy snaží nabídku obměnit a přivádí i někoho nového. Letos padla volba na Vojtu Dyka, který v zimě ukončil své vystupování se swingovým orchestrem B-Side Band a obklopil se novou, velmi početnou skupinu hudebníků s názvem D.Y.K. Komornější, ale zato rozmařilejší vystoupení si známý zpěvák a herec užije ve vinařstvích také se svými bývalými parťáky z Nightwork Jakubem Prachařem a Janem Maxiánem v rámci projektu Tros Discotequos, jehož podstatou je notná dávka improvizace celé trojice. Na své si přijdou i milovníci slovenštiny, ty potěší premiérové vystoupení kapely No Name, folklorního souboru Kandráčovci nebo koncerty matadorů z IMT Smile.

„Projekt Hudba na vinicích nám dělá velkou radost. S každým ročníkem vzroste zájem fanoušků zhruba o čtvrtinu. Rostoucí zájem prokazuje i rychlost s jakou vstupenky mizí z předprodejní sítě.  Jsme moc rádi, že projekt, který vznikl v době pandemie covidu, jako alternativa k velkým hudebním akcím, které se nemohly konat, si našel své fanoušky a usadil se úspěšně na české hudební scéně,“ říká jeden z pořadatelů akce Tomáš Staněk.

Hudba na vinicích si dává jako již etablovaný hudební projekt také sekundární cíl, a tím je podpora turismu ve výše zmíněných lokalitách. „Koncerty mohou být jen zlatým hřebem oslavy, výletu, prodlouženého víkendu nebo nejlépe dovolené, lidé pak v regionu tráví víc než jeden večer, a ke spokojenosti potřebují rozmanité služby (ubytování, gastronomie, wellness, kulturní a sportovní vyžití). Vážíme si našich dosavadních partnerů a jsme otevřeni dalším nabídkám spolupráce, pokud to bude oběma stranám dávat smysl,“ dodává finanční ředitel akce Jakub Hrbáč.

Již nyní je možné nalézt řadu tipů na výlety po okolí, gastronomické cíle a další informace o službách pro turisty na webu www.hudbanavinicich.cz. Vstupenky na jednotlivé koncerty jsou právě v prodeji v síti www.xticket.cz.

Foto: archiv Hudba na vinicích

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!