Pet Shop Boys, Až na konec světa a Beats for Love. Týdenní tipy od 1. do 7. července

Pet Shop Boys, Až na konec světa a Beats for Love. Týdenní tipy od 1. do 7. července 

První týden letních prázdnin je tu a s ním přichází na scénu oblíbené letní festivaly. Beats for Love letos oslaví kulatiny, těšit se ale můžete také na Pekelný ostrov, Krumlov Open Air, Vysočinu fest nebo Den fotbalu v Poličce. Divadelní zážitky pokračují s Prima Hvězdným létem pod žižkovskou věží, Viggo Mortensen v kinech půjde Až na konec světa a do Prahy zamíří Pet Shop Boys. Inspirujte se našimi kulturními tipy!

Beats for Love

Ostravské industriální srdce bude zase bít pro elektroniku. Dolní Vítkovice se chystají na Beats for Love, největší festival elektronické taneční hudby v srdci Evropy.

Od 3. do 6. července se můžete těšit na umělce jako je David Guetta, Lost Frequencies, Boris Brejcha, Chase & Status, Becky Hill, Len Faki, DAX J a mnoho dalších. Beats for Love je letos jubilejní - bude slavit 10. výročí.

Pet Shop Boys

Pražské O2 universum již 1. července přivítá britské synthpopové duo Pet Shop Boys! Dle Guinnessovy knihy rekordů nejúspěšnější duo v historii britské hudby se zapsalo do povědomí svými hity jako It's a Sin, West End Girls, Go West nebo Always on My Mind. Nyní Pet Shop Boys přijíždí v rámci turné i do Prahy, kde představí své nejnovější studiové album Nonetheless.

Až na konec světa

San Francisco, 60. léta 19. století. Svobodomyslná Vivienne (Vicky Krieps) se zamiluje do zamlklého truhláře Holgera (Viggo Mortensen), kterého se rozhodne následovat do neznámých končin, do nádherné krajiny nevadských kaňonů a lesů, kde si její vyvolený pořídil vysněný domov.

Idylka ovšem netrvá dlouho. Když se Holger rozhodne narukovat do občanské války, zanechá Vivienne samotnou napospas nástrahám drsného mužského světa Divokého západu. Westernová romance Až na konec světa je druhým režijním počinem Vigga Mortensena, který přijel tuto svou novinku představit na MFF Karlovy Vary.

Pekelný ostrov

Pekelné brány v Holýšově se tento týden znovu otevřou. Zdejší přírodní ostrov se totiž promění v Pekelný ostrov plný rockové muziky! Open-air festival Pekelný ostrov láká na celou řadu zajímavých hvězd. Potkáte tu třeba skupiny a umělce jako jsou Guano Apes, Divokej Bill, Tři sestry, Harlej, Walda Gang, Trautenberk, Vypsaná fixa, Horkýže Slíže a mnohé další. Pekelný ostrov proběhne od 5. do 6. července 2024.

Prima Hvězdné léto pod žižkovskou věží

Prima Hvězdné léto Divadla Kalich pod žižkovskou věží a i tento týden si připravilo zajímavé divadelní zážitky.

Čeká nás Carmen Y Carmen s Dagmar Peckovou a Barborou Hrzánovou 1. července, Bára Hrzánová vystoupí také následující den s Radkem Holubem v komedii Začínáme končit.

3. července se v představení Lady Oskar potkají Jana Paulová a David Suchařípa. David Prachař, Jana Janěková, Kristýna Frejová, Linda Rybová, Igor Chmela a Petra Špalková budou 4. července řešit, že Úča musí pryč. A na konci týdne nás čeká Návštěva na zabití s Taťjanou Medveckou, Sabinou Laurinovou a Matoušem Rumlem. O zábavu tedy bude postaráno!

Krumlov Open Air: Pokáč

Krumlov Open Air přivítá 5. července v Pivovarské zahradě v Českém Krumlově muzikanta a mistra slov – Pokáče. Nenechte si ujít hity jako Mám doma kočku, Matfyzák na discu, Vymlácený entry, ani Pokáčovu nakažlivou energii. Krumlov Open Air potrvá do 6. září a přivítá tak v průběhu léta další hvězdy jako je Čechomor, Lucie Bílá, D.Y.K. nebo Queenie.

Den fotbalu Polička

Více než jen fotbal! To je festival v Poličce, který spojuje hudební zážitky s fotbalovým turnajem. Letos na fotbalové hřiště do Poličky zamíří Divokej Bill, Škwor, Anna K., Pokáč, Sima, Ben Cristovao, Poletíme? a celá řada dalších hvězd. Den fotbalu Polička proběhne od 5. do 7. července.

Vysočina fest

Jihlavu tento týden rozezní pop, punk, folk i metal. Od 4. do 6. července tu totiž proběhne Vysočina Fest a o velké hvězdy rozhodně nebude nouze! Na lineupu letošního ročníku najdete jména jako Kabát, Divokej Bill, Wanastowi Vjecy, Tři sestry, Tomáš Klus, Walda Gang, Ben Cristovao nebo Yzomandias.

Bez tváře

Co pro nás znamená tvář? Lidská tvář podléhá různým tlakům biologickým, komunikačním, marketingovým, tvář je nástrojem vlivu, konstruktem úspěchu i kultu. V současné figurální malbě přitom existuje významný trend lidskou tvář nezobrazovat, deformovat, skrývat nebo ji zaměňovat za jinou předmětnost. Vzniká tak nápadná inverzní polarita mezi tím, co se s lidskou tváří děje ve veřejném prostoru, včetně sociálních sítí, a onou beztvářností v malbě. Výstava Bez tváře zakotví v Galerii výtvarného umění v Ostravě od 3. července do 8. září 2024.

Foto: Galerie výtvarného umění v Ostravě

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!