Festival Hrady CZ odstartuje na Točníku exkluzivně s Lucií, Danielem Landou a Chinaski

Festival Hrady CZ odstartuje na Točníku exkluzivně s Lucií, Danielem Landou a Chinaski  

Devatenáctý ročník hudebně-kulturního festivalu Hrady CZ začne v pátek a sobotu 12. a 13. července na Točníku nedaleko Prahy a dále se vždy v pátek a sobotu zavítá na Kunětickou horu, Švihov, Rožmberk nad Vltavou, Veveří, Hradec nad Moravicí, Bouzov a své letošní putování uzavře 30. a 31. srpna na Bezdězu.

Mám obrovskou radost, že se mi podařilo po mnohaletém úsilí domluvit vystoupení skupiny Lucie, která vystupuje exkluzivně v rámci letošního roku pouze na festivalu Hrady CZ, její koncerty budou zároveň loučením Davida Kollera s touto legendární kapelou. Daniel Landa, který rovněž nikde jinde nevystupuje, bude mít vždy v pátek svou hradní premiéru, jeho vystoupení na našem festivalu je vzácná událost,“ říká jeden z organizátorů festivalu Viktor Souček.

V pátek se přírodní areál festivalu s majestátním výhledem na hrad Točník se dvěma pódii otevře odpoledne a zahrají Horkýže Slíže, Cocotte Minute a The Agony. Páteční program na Točníku nabídne taktéž koncert Daniela Landy, který tento rok zahraje exkluzivně na festivalu Hrady CZ, dále pak kapel Mig 21 či Trautenberk.

Foto: archiv HRADY CZ

Večer v 19.30 bude již tradičně patřit vyhlášení nejlepších karnevalových masek hradního karnevalu. Kdo přijde v masce na pódium, dostane hodnotný dárek. Na každém hradě pak organizátoři vyberou ty nejlepší masky, které postoupí do velkého finále s vyhlášením 17. listopadu. Hlavní cenou pro absolutního vítěze budou volné vstupenky na další ročník festivalu a další odměny.

Foto: archiv HRADY CZ

V sobotu se malebný areál otevře v deset hodin dopoledne a louky pod hradem rozezní Visací zámek nebo UDG. Návštěvníci mohou zažít také jeden z posledních koncertů kapely Lucie v původní sestavě s Davidem Kollerem, po „hradní šňůře“ zpěvák odchází ze skupiny. Dále dav roztančí kapela Chinaski, kterou v průběhu léta diváci uvidí pouze na Hradech. Chybět nebude Jelen nebo Vypsaná fixa. Sobotní program dále nabídne koncerty kapel Brixtn, poprvé na hradním festivalu zahraje Fast Food Orchestra, Byt číslo 4 či Marcell, fiedlerski.

Foto: archiv HRADY CZ

Foto: archiv HRADY CZ

Festival Hrady CZ i letos spolupracuje s Národním památkovým ústavem a svým návštěvníkům nabízí v sobotu vždy vstup zdarma na prohlídkové okruhy hradů. Návštěvníci se budou moci také zapojit do fotosoutěže o ceny, které vyhrají autoři čtyř nejlepších fotek z festivalu na základě veřejného hlasování. Fotografie lze pomocí QR kódu ve festivalové brožuře vkládat přímo z místa konání.

Organizátoři festivalu Hrady CZ letos zvyšují komfort v areálech festivalu. „Vycházíme vstříc návštěvníkům, kteří volali po zastřešené ploše se sezením, a nabídneme takový prostor na všech zastávkách festivalu. Diváci se budou moct pohodlně usadit a věříme, že tento krok ocení,“ dodává spoluorganizátor festivalu Michal Šesták.

Hudebně-kulturní festival Hrady CZ je díky těsnému spojení hudby a hradních památek i možností, jak aktivně strávit léto. Na webu festivalu a ve festivalové brožuře tipy na cyklostezky a koupání v blízkém okolí jednotlivých hradů – v případě hradu Točník je to nedaleký rybník Peklo.

Komfortní ubytování 

Festival Hrady CZ i nadále udržuje hotelový standard ubytování. Návštěvníci mohou využít tzv. VIP kemp PLUS v ceně s připraveným postaveným stanem, dvěma či čtyřmi karimatkami a spacáky a nadstandardním sociálním zařízením (splachovací toalety, sprchy) včetně recepce připravený na okamžité přespání bez starostí. Samozřejmostí jsou placené VIP kempy na úrovni klasických moderních kempů se sprchami a splachovacími toaletami, non-stop recepcí a cateringovými službami, úschovny kol a zavazadel, ale i klasické stanové městečko zdarma. Samozřejmostí jsou barevně označené nádoby na tříděný odpad ve festivalovém areálu.

Vstupenky na pátek lze do 28. června zakoupit za zvýhodněnou cenu 1000 Kč, na sobotu 1100 Kč, permanentku na oba dny pak za 1800 Kč. Na místě bude vstupné stát 1200 korun na pátek, 1300 korun na sobotu a permanentka 2100 Kč. Dvoudenní ubytování ve VIP Hradních kempech na dva dny lze taktéž do 28. června pořídit za 800 Kč na osobu, ve VIP kempech PLUS za 1550 Kč, na místě pak za 900 a 1650 Kč. Více na www.hradycz.cz.

Lístky na festival Hrady CZ lze zakoupit v síti Ticketstream.

TERMÍNY A MÍSTA:

12. a 13. července –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Točník

19. a 20. července –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Kunětická hora

26. a 27. července –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Švihov

2. a 3. srpna –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Rožmberk nad Vltavou

9. a 10. srpna –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Veveří

16. a 17. srpna –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Hradec nad Moravicí

23. a 24. srpna –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Bouzov

30. a 31. srpna –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Bezděz 

Foto: archiv HRADY CZ

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!