Filmové a seriálové tipy v červenci: Návraty Deadpoola i Mimoňů, alkoholová zpověď a cesta za domovem

Filmové a seriálové tipy v červenci: Návraty Deadpoola i Mimoňů, alkoholová zpověď a cesta za domovem 

Pokračování za každým rohem. Nechte se v sezóně letních blockbusterů nalákat na animáky, Deadpoola nebo Terezu Rambu v roli léčící se alkoholičky.

Deadpool & Wolverine

Marvelovský Ježíš přichází spasit upadající kvalitu komiskových filmů. Ve svém specifickém subžánru se Deadpool Ryana Reynoldse vrací s postavou Wolverina (Hugh Jackman), která ještě jednou naposledy potěší fanoušky z filmového plátna. Kromě tradičního probourávání čtvrté stěny a necenzurované zábavy se diváci mohou těšit na mraky popkulturních narážek a snad i nějaká ta camea. Trojka míří do kin.

V hlavě 2

Animovaný trhák V hlavě má před sebou teprve druhé pokračování. Fúze gigantů Disney a Pixar znovu nabízí niterný vhled do myšlení a představ mladé Riley. A že se tam dějí věci. Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť musejí přivítat nové nezvané hosty, kterým kraluje Úzkost. Pro milovníky animáků v originále slibuje dvojka i tradičně silné hlasové obsazení se jmény jako Amy Poehler, Diane Lane, Maya Hawke, Tony Hale, Ayo Edebiri a další.

Já, padouch 4

Další ikonický kreslený film se vrací v podobě padoucha Grua, který už dávno neřeší krádež Měsíce. Jeho hlavní pozornost poutá malinký syn, který má výrazně raději maminku Lucy a svého kriminálního tatínka pořádně dopaluje. I tak ale dojde na darebáky s velkým D. Maxime Le Mal utekl z vězení a baží po pomstě. Gruovo dobrodružství samozřejmě doplní i partička jeho malých žlutých přátel mluvících nesmyslnou pisklavou řečí. Ale ani Mimoňové nedokážou předvídat velikost nebezpečí, které hrdinům hrozí.

Zápisník alkoholičky

Už se nikdy nenapiju. Kolikrát jsme to slyšeli? Dramatický příběh mladé ženy bojující se závislostí na alkoholu má tvář herečky Terezy Ramby. Ta se však nevzdává, podstupuje léčbu a bojuje za víc, než jen za své zdraví. Bude mít na to dost sil? Autentickou a upřímnou zpověď abstinující alkoholičky natočil režisér Dan Svátek podle knihy Michaely Duffkové. 

Až na konec světa

Druhý režijní počin herce Vigga Mortensena (Aragorn z Pána prstenů) je nadčasovou romancí zasazenou do 60. lét 19. století. Jsme v San Franciscu, kde se volnomyšlenkářská Vivienne sbližuje s truhlářem Holgerem. Jejich vzplanutím začíná odysea za hledáním společného domova krajinou nevadských kaňonů a lesů. Ten nachází v malém městečku, které ovládá zkorumpovaný starosta. Co se stane, když Holger narukuje a zanechává Vivienne samotnou v takovém prostředí? Mortensen film představil na letošním festivalu v Karlových Varech.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!