Filmové a seriálové tipy v červnu: Motorkáři i mizerové, další draci a očekávané Vary

Filmové a seriálové tipy v červnu: Motorkáři i mizerové, další draci a očekávané Vary 

Ještě než se rozjedete na festival do Karlových Varů, položte si otázku, zda jsou všichni motorkáři mizerové. A pokud ano, vyměňte stroj za draka. Je to jednoduché. Uvidíme se na kolonádě s našimi červnovými tipy!

Mizerové: Na život a na smrt

Kultovní Mizerové se vracejí s ještě větší dávkou akce a nekorektního humoru. Ikoničtí detektivové Mike Lowery a Marcus Burnett tentokrát čelí nečekané misi, kterou by si ani ve snu nepředstavili. Po smrti jejich nadřízeného kapitána Conrada Howarda vychází najevo, že byl obviněn z dlouholeté spolupráce s drogovými kartely. Mike a Marcus jsou rozhodnuti očistit kapitánovo jméno za každou cenu. V hlavních rolích se po letech znovu představují Will Smith a Martin Lawrence.

Motorkáři

Svobodomyslná Kathy funguje v Americe na přelomu 60. a 70. let. jako nezávislá dívka, která si nenechá od nikoho mluvit do života. V baru potkává motorkáře Bennyho, ke kterému okamžitě cítí náklonost. Mladý "Vandal" sdílí s Kathy svou touhu po svobodě a přijímá ji do světa motorkářského gangu. Život v něm ale nebude vůbec snadný. Střety s konkurenty, konflikty s policií a nelegálními aktivitami vše jen začíná. Ve skvěle obsazeném filmu excelují Tom Hardy, Jodie Comer nebo Austin Butler.

Tiché místo: První den

Sam přijíždí do New Yorku na jednodenní výlet, který se rychle změní v noční můru. Na město zaútočí hmyzu podobní mimozemšťané, kteří ukazují lidstvu, že jejich nadvláda je u konce. Jediný způsob, jak se ubránit, je zůstat naprosto potichu. Zkuste si ale mlčet v epicentru Velkého jablka. Každý krok, šustnutí nebo nechtěné slovo může znamenat konec. Snímek Tiché místo: První den je prequelem k úspěšné hororové sérii Johna Krasinského.

Horizont: Americká sága

Vydejte se na emotivní cestu, na které zažijete rozkvět Ameriky skrze příběhy rodin, přátel i nepřátel. Fascinující pohled na historii Spojených států v období, které formovalo její budoucnost je dlouholetým snem herce, režiséra a scenárista Kevina Costnera. Divoký západ je v očekávání a americká občanská válka v 60. letech 19. století je výzvou pro všechny. Hrají Kevin Costner, Sam Worthington, Sienna Miller a další.

Rod Draka - Série 2 (Max)

Po korunovaci krále Aegona II. a smrti syna královny Rhaenyry se rod Targaryenů rozdělí na dvě frakce. V Králově přístavišti vládne Aegon II. z Železného trůnu, podporován Alicent a Zelenou radou, a chráněn největším drakem ve Westerosu. Z exilu na Dračí skále královna Rhaenyra a její Černá rada zvažují své další kroky. Občanská válka je na spadnutí, protože obě strany hledají podporu u velkých rodů Westerosu a shromažďují armády — a draky. Na videotéce Max pokračuje obří hit a prequel kultovní série Hra o trůny.

KVIFF 2024 

Do Karlových Varů se po roce znovu sjíždějí největší hvězdy s těmi nejlepšími snímky. Hostem 58. ročníku bude herec a režisér Viggo Mortensen, který na slavnostním zahájení převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary a uvede snímek Až na konec světa, který napsal a režíroval. Do lázeňského města přijede také režisér a producent, držitel Oscara Steven Soderbergh. Respektovaný tvůrce uvede své dva filmy Kafka a Mr. Kneff, zařazené do sekce Touha stát se Indiánem: Kafka a film. Cenu prezidenta festivalu převezmou rovněž Daniel Brühl a Cliwe Owen.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!