Plánujete vyrazit do parku na piknik? Tyhle věci určitě nezapomeňte s sebou

Plánujete vyrazit do parku na piknik? Tyhle věci určitě nezapomeňte s sebou 

Piknik v parku může být jednou z nejpříjemnějších aktivit, kterou můžete podniknout s rodinou, partnerem anebo přáteli. Je to skvělá příležitost, jak strávit čas venku, užít si krásného počasí a odpočinout si od každodenního shonu. Ať už plánujete romantický piknik ve dvou nebo rodinný výlet s dětmi, dobře připravený piknik může být nezapomenutelným zážitkem. Aby vaše pikniková dobrodružství byla co nejpohodlnější a nejpříjemnější, je však důležité se na ně dobře připravit.

Výběr správného místa je základ

Absolutním základem je samozřejmě to, s kým budete na pikniku čas trávit a kým budete v těchto chvílích obklopeni. Dalším neméně důležitým bodem je ale výběr správného místa.

Kombinace slunce a stínu

Ideální bude místo, kde si budete moci užít dostatek sluníčka, ale zároveň vám nebude konstantně pražit na hlavu. Vyberte proto takové místo, které nabízí i částečný stín anebo alespoň možnost se do stínu později přesunout.

Rovný povrch

Zde není asi nijak dlouze potřeba vysvětlovat, co je tím myšleno. Nerovný terén může být nepohodlný a znepříjemňovat sezení i samotné jídlo. Hledejte tak rovný povrch, který je vhodný pro rozložení piknikové deky a pohodlné sezení.

Bezpečnost

Pokud jdete s dětmi, vyhněte se místům poblíž silnic anebo parkům, kde by se na zemi mohli nacházet nevhodné předměty. Ušetříte si tak zbytečné starosti a piknik si užijete více v klidu.

Služby

Pokud plánujete delší pobyt, může být užitečné vybrat místo poblíž toalet nebo pitné vody.

Co si vzít s sebou

Abyste měli vše, co potřebujete pro pohodlný a příjemný piknik, přibalte si ideálně následující:

Pikniková deka

Základem každého pikniku je velká a pohodlná deka, na kterou se můžete všichni pohodlně usadit. Jestliže plánujete piknikovat častěji, pořiďte si takovou, jenž má spodní stranu voděodolnou.

Jídlo a nápoje

Není piknik bez dobrého jídla a pití. Připravit si můžete třeba sendviče, saláty, ovoce (fíky, datle, jahody...), sýry, pečivo nebo sladkosti. Nezapomeňte také na dostatek vody, pitný režim je základ.

Nádobí a příbory

Nezapomeňte na talíře, sklenice, příbory a ubrousky, ať máte na co servírovat. Jednorázové nádobí je jednoduší na přenos, klasickým nádobím však ušetříte životnímu prostředí.

Chladicí taška

Máte-li jídlo, které by se mohlo na teplu zkazit, určitě oceníte chladící tašku. Navíc i nápoje v ní zůstanou studené. Ještě lépe chladí boxy s ledovými balíčky, jedinou nevýhodou je však to, že se s nimi pronesete.

Opalovací krém a repelent

Na tyhle dvě věci se často zapomíná, ale věřte, že je často oceníte nakonec více než cokoliv jiného.

Hry a aktivity

I aktivní odpočinek je odpočinek. Z dlouhého sezení vás může po chvíli bolet zadek, nebude se tak na škodu protáhnou u frisbee nebo třeba spike ballu. Zabavit ale mohou také i karty nebo jiné oblíbené deskové hry.

Tak co nalákali jsme vás? Zavolejte partnerovi, rodině nebo přátelům a vyrazte ven vstříc novým příjemným zážitkům.

Foto: Pexels.com

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!