Lucie, Chinaski i Landa. Kdo bude na Hradech CZ 2024?

Lucie, Chinaski i Landa. Kdo bude na Hradech CZ 2024? 

Hrady CZ již tradičně každé léto nabízí to nejlepší z české a slovenské hudební scény v romantickém prostředí českých a moravských hradů. Kromě unikátní atmosféry českých památek letos návštěvníky čeká historicky poslední možnost vidět koncert kapely Lucie v původní sestavě s Davidem Kollerem, ale i exkluzivní vystoupení Daniela Landy či kapely Chinaski. A jaké další hvězdy na Hradech CZ uvidíme?

Lucie

Legendární kapela Lucie letos v únoru oznámila odchod zpěváka Davida Kollera ze skupiny. Lucie ale jede dál a v roce 2025 oslaví 40 let od vzniku kapely koncertní šňůrou. Než se tak stane, mohou se fanoušci Lucie vydat na festival Hrady CZ, kde budou mít příležitost vidět naposledy kapelu ve složení David Koller, Robert Kodym, P.B.CH. a Michal Dvořák. Lucie rozezní Hrady CZ svými největšími hity na jednotlivých zastávkách vždy poslední festivalový den.

Daniel Landa

Exkluzivně pouze na Hradech vystoupí také Daniel Landa, zpěvák a skladatel, ale také příležitostný herec, bojovník muay thai a automobilový závodník. Na Hrady CZ přiveze určitě i své největší hity jako Touha, Ukolébavka, Protestsong nebo Tajemství. Živě se tento rok Daniel Landa představí pouze na festivalu Hrady CZ, a tak se pro jeho fanoušky jedná o jedinečnou příležitost.

Chinaski

Na jiném festivalu letos neuvidíte ani Chinaski. Tito "dobráci od kosti" patří právem mezi nejúspěšnější české skupiny. A tak kdo se chce nechat unést na vlnách poprocku s Michalem Malátným, Františkem Táborským, Lukášem Pavlíkem, Tomi Okresem a Janem Steinsdörferem, musí za nimi zamířit právě na festival Hrady CZ.

Horkýže Slíže

Horkýže Slíže, slovenská punk rocková kapela z Nitry, si za čtvrt století své existence našla příznivce nejen na Slovensku, ale i u nás. Kdo by neznal hity jako Silný refrén, Mám v p… na lehátku nebo A ja sprostá.

Mig 21

Dobrou náladu na Hrady CZ jistě přiveze i oblíbená popová skupina Mig 21 s Jiřím Macháčkem, Pavlem Hrdličkou, Janem Hladíkem, Tomášem Polákem, Matejem Benkem a Rastislavem Uhríkem. Vystoupení této "taneční, pěvecké a striptérské skupiny z Prahy" je něco, co si rozhodně nemohou návštěvníci festivalu nechat ujít.

Jelen

Na Hrady letos přiběhne také Jelen! Kapelu Jelen můžeme zařadit do žánru tzv. roots music, který kombinuje prvky country, folk, bluegrass a blues. Jeleni se vyšvihli v roce 2014 jako objev roku a od té doby se těší velké oblibě. Ne jinak je to na Hradech CZ, kde poputují po všech zastávkách kromě hradu Veveří, kde je nahradí kapela Čechomor.

Kdo ještě zahraje na Hradech CZ?

Kromě Lucie, Daniela Landy, Chinaski, Horkýže Slíže, Mig 21 a kapely Jelen vystoupí také celá řada dalších známých i méně známých umělců. Nenechte si ujít třeba punkery Visací zámek, poprockové skupiny UDG Vypsaná fixa, ženský heavyrockový kvartet The Agony, tanzmetalovou skupinu Trautenberk, ale třeba i nové talenty jako je indie-popová kapela Brixtn, Fast Food Orchestra, zpěvák a producent Marcell, fiedlerski nebo šumperská sestava Byt číslo 4.

Kde a kdy se koná festival Hrady CZ?

Festival odstartuje 12. a 13. července na hradě Točník, a pak dále poputuje do osmi různých krajů v Čechách a na Moravě. Program festivalu je s drobnými obměnami (jako je to například u kapely Jelen) takřka identický.

Vstupenky jsou v předprodeji na stránkách TicketstreamKdo chce hudební zážitky spojit také s návštěvou hradů, které se stanou dějištěm tohoto putovního festivalu, za zmínku jistě stojí to, že v ceně sobotní vstupenky jsou zahrnuté i prohlídky stálých expozic těchto památek.

Foto: archiv Hrady CZ

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!