Hudba na vinicích, Tiché místo a Rampušák. Týdenní tipy od 24. do 30. června

Hudba na vinicích, Tiché místo a Rampušák. Týdenní tipy od 24. do 30. června 

Co nás čeká poslední červnový týden v kultuře? Těšit se můžete na rodinný festival Kinderland, hudební a pivní festival Rampušák, divadelní nadílku Prima Hvězdného léta, očekávaný filmový hit Tiché místo, hudba bude znít na vinicích, vystavovat bude Ester Geislerová a GASK oslaví 60 let. Vybírejte z našich týdenních tipů!

Tiché místo: První den

Den, kdy se celý svět ponořil do ticha. Tehdy přiletěli - mimozemští tvorové podobní obřímu hmyzu, kteří se orientují podle svého sluchu. Uniknout jim je nadlidský úkol, zejména tedy pokud se zrovna v tento nešťastný den ocitnete New Yorku, nejhlučnějším městě světa.

To se stalo Sam (Lupita Nyong'o), která sem vyrazila původně na jednodenní výlet. Ti, kterým se podaří přežít první vlnu útoků, zjišťují, že jedinou ochranou proti vetřelcům je zůstat naprosto potichu. A tak se Sam spolu s Ericem (Joseph Quinn), cizincem na něhož náhodou narazila, snaží z města co nejrychleji a hlavně nejtišeji utéct. Ve dvou se to dobře táhne, ale zároveň vzrůstá nebezpečí, že Tiché místo nezůstane dlouho tiché... A přesně na to neznámí tvorové čekají.

Kinderland festival

Děti a jejich rodiče slyšte! České Budějovice v sobotu 29. června ovládne festival Kinderland. Na děti tu čeká celodenní animační program, zábavná vystoupení, skákací hrady, malování na obličej, spoustu zpívání a hlavně tancování se všemi jejich oblíbenými pohádkovými postavičkami!

Foto: Facebook Kinderland festival

Prima Hvězdné léto pod žižkovskou věží

Již tento týden se prostor pod televizní věží na Žižkově promění v originální divadelní scénu. Další ročník Hvězdného léta pod žižkovskou věží je tady a těšit se můžete na celou řadu představení pořádajícího Divadla Kalich.

Co se tento týden odehraje na Prima Hvězdném létě? Dobře rozehraná partie s Radkem Holubem a Barborou Hrzánovou proběhne 26. června, o den později nás čeká Návštěva na zabití s Taťjanou Medveckou, Sabinou Laurinovou a Matoušem Rumlem, 28. června se roztočí také Veletoč s Ivou Janžurovou, Evou Holubovou a Sabinou Remundovou a 29. června Jana Paulová a David Suchařípa nebudou chtít být Ani spolu, ani bez sebe. 

Hudba na vinicích

Živá hudba ve spojení s dobrým vínem v krásném prostředí pěti vinařských lokalit. To je letní koncertní speciál Hudba na vinicích! O jedinečnou atmosféru v okolí prosluněných vinic se postará třeba kapela Jelen, která zahraje nejprve 27. června Vinařství LAHOFER Znojmo a 28. června ve Vinařství Zlomek & Vávra v Boršicích. Těšit se můžete i na Wohnouty 28. června ve Vinařství Johann W u Třebívlic, nebo IMT Smile 29. června v Boršicích.

Rampušák fest

Po dvouleté pauze se vrací do areálu rodinného pivovaru Rampušák v Dobrušce oblíbený festival - a slibuje pořádně nabitý lineup. Návštěvníci se mohou 29. června těšit na vystoupení kapel Walda Gang, Panoptiko, Wohnout i legendární Olympic.

Přijeďte i vy oslavit místní pivovarnictví a k tomu si poslechnout dobrou hudbu. Rodinný pivovar Rampušák je znám svou bohatou nabídkou čerstvě uvařených piv, která si budete moci vychutnat během celého festivalu.

Ester Geislerová v Kunsthalle Praha

Co jsme měli říct a neřekli je nová výstava o křehkosti intimních vztahů, jejíž působivou videoinstalaci budete moci obdivovat od 28. června v Kunsthalle Praha. Výstava potrvá do 13. září.

Ester Geislerová jako vizuální umělkyně rozvíjí svůj dlouholetý zájem o romantické a intimní vztahy. V deseti krátkých filmech zkoumá možnosti a limity mezilidské komunikace. Představí se v nich i známé tváře jako Tomáš Jeřábek, Elizaveta Maximová nebo Luděk Sobota. Hravá kombinace terapie, humoru, herecké obratnosti a překvapení nabídne zážitek pro všechny, kdo hledají hloubku ve vlastních vztazích a zajímají je současné umělecké formy.

Kromě svého uměleckého působení se Ester věnuje také jazyku sociálních sítí a ve dvojici s psychoterapeutem Janem Vojtkem úspěšně pořádá veřejné přednášky Terapie sdílením LIVE

Kunsthalle Praha: Ester Geislerová

Sirény na cestách

Zábavnou talk show ženské trojice hereček a zpěvaček Sandry Pogodové, Jitky Asterové a Lindy Finkové máte možnost vidět v rámci Valašského divadelního léta ve středu 26. června v Amfiteátru Dřevěného městečka v Rožnově pod Radhoštěm.

Nechte se unést jejich neotřelým smyslem pro humor a vzájemnou chutí si ze sebe utahovat. Talk show bude jistě plná šťavnatých vyprávění a historek ze zákulisí natáčení a divadelního světa, prošpikované šansony a písněmi z muzikálů.

GASK: Labyrintem

Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře slavnostně představí v sobotu 29. června novou stálou expozici s názvem Labyrintem. Výstava představuje cestu hrdiny za poznáním a sebepoznáním, vytvořenou na základě archetypálního mytologického příběhu, který jako červená nit spojuje vybrané exponáty a provází návštěvníky-poutníky labyrintem.

Výzva k putování Labyrintem je volně inspirována knihou Tisíc tváří hrdiny amerického religionisty a etnologa Josepha Campbella, který zkoumal společné základy mýtů, bájí i náboženských nauk, na základě kterých sestavil univerzální koncept cesty hrdiny, tzv. monomýtus.

Výstava Labyrintem se veřejnosti otevírá v rámci oslav 60. výročí založení galerie. Slavnostní otevření nové stálé expozice proběhne 29. června a jeho součástí bude koncert hudebního uskupení Třaskavá směs. Jako předkapela vystoupí Chicxulub Survivors.

Foto: GASK

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!