Rekapitulace originálního Metronome Prague 2024 a pozvánka na další ročník

Rekapitulace originálního Metronome Prague 2024 a pozvánka na další ročník 

V neděli nad ránem se s posledními návštěvníky rozloučil 7. ročník největší metropolitní hudební události roku Metronome Prague 2024. Zrekonstruovaný areál Výstaviště Praha nabídl návštěvníkům i účinkujícím maximální komfort. Festival si uchoval rodinnou atmosféru a udržel si pestrost napříč generacemi.

Letos během tří dnů na čtyřech pódiích vystoupilo 80 umělců, na které se přišlo podívat téměř 20 tisíc návštěvníků. Nechyběla zvučná jména současné hudební scény – Raye, Milky Chance, Meute, The Last Dinner Party, Michael Kiwanuka, Tom Grennan a legendy jako je Andrew Roachford či slavná britská kapela Kosheen, která na Výstavišti Praha slavila 25 lety své kariéry. Role gratulantky se zhostila Aiko, která spolu se zpěvačkou Kosheen Sian Evans vystřihla duet. A sedmdesátiny na Metronome Prague 2024 ve čtvrtek oslavil Michael Kocáb.

Foto: Milky Chance (Martin Šimral)

Foto: Michael Kiwanuka (Martin Šimral)

Na Metronome Prague 2024 zazářily i nové objevy – například Lusaint a Vera Sola. Z domácích scény se představili Sofian MedjMedj s přáteliHonza Ponocný s projektem Circus Ponorka + Deep Blue Sea Orchestra a v RAP CLUBU třeba Lajfr, Rohony, Meizmen, Redzed nebo Annet X spolu s Nobodylisten a další.

Foto: Kosheen a Aiko (Pavel Kořínek)

Foto: Michael Kocáb (Pavel Pližingr)

Metronome se stává místem plným hudebních i nehudebních překvapení, dějí se tady věci, které nejsou v programu. Třeba saxofonista z Nineteen Seventy Five hrál s Lake Malawi, s Mereki přiletěla celá partička, sestavu snů, kterou jsme celou ani neanoncovali, měl na svém narozeninovém koncertě  Michael Kocáb, Sofian Medjmedj překvapil svými hosty Miraiem  a Ewou Farnou, elektro-popové trio We are Domi vystoupilo se zdvojenou rytmickou sekcí a tak bych mohl pokračovat. Měli jsme i do poslední chvíle utajený koncert s Benem Cristovaem, za kterým stála společnost MasterCard a ČSOB. A teď už můžu prozradit i další tajemství – festival si s námi užívala spousta hudebních osobností, jako například nyní už náš nový kamarád Dhani Harrison, syn legendárního George Harrisona z Beatles,“ rekapituluje ředitel Metronome Prague David Gaydečka.

Foto: Raye (Pavel Kořínek)

Naplno běžel také atraktivní nehudební program pod hlavičkou Metronome Fair. Podcast stage s  oblíbenými podcasty live a Opero Forum s řadou zajímavých diskuzí a slam poetry. Lákavý byl také dětský program, loutkové divadlo či moderní cirkus, kvízy, únikové hry, lanové centrum a skatepark. A pro všechny food zóny s výtečným jídlem a pitím. Zájem návštěvníků vzbudil také nový výstavní prostor současného umění Met Gallery s originálním projektem s Prusa Research 3D tiskárnami – Michal Gabriel se sochařem Markem Gregorem během festivalu skenovali návštěvníky a 3D tiskárny tiskly a grilovaly sochy, které postupně ozdobily prostor Met Gallery.

Metronome Prague 2024 nás moc potěšil, máme radost, že tradice dál pokračuje a stále mírně roste. Letos se povedlo velmi dobře postavit skvělý areál, jehož přednosti produkce využívá na maximum. Zúročují se zkušenosti z předchozích let, už jsme správně stabilizovaní, všechno krásně pasuje  a také diváci  vědí kudy kam. Děkuji také partnerům, kterými jsou ČSOB, Mastercard a Česká televize, bez nichž by festival nebyl takový, jaký je,“ dodává Gaydečka. 

Předprodej vstupenek na Metronome Prague 2025 začne ráno ve čtvrtek 27. června na www.metronome.cz.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!