Tipy na pražská letní kina. Kam vyrazit za dobrým filmem a zábavou?

Tipy na pražská letní kina. Kam vyrazit za dobrým filmem a zábavou? 

Jedna z možností, jak si zpříjemnit teplé letní večery v centru Prahy, je letní kino. Připravili jsme pro vás přehled několika oblíbených pražských letních kin.

Letní kino Pragovka

Každý čtvrtek po setmění až do 7. září patří v industriálním prostoru ve Vysočanech celovečernímu snímku s krátkým úvodem a také amatérskými předfilmy z dílny My Street Films. Neminou vás filmy jako například Jagna, Dokonalé dny, Žena na střeše, Boylesque, Balón, Anatomie pádu, Chybění a mnoho dalších. Novinky sledujte na jejich facebookovém profilu. Vstupné je dobrovolné

Letní kino Cross Club

Tradicí se stalo promítání na dvoře holešovického klubu, kam se na film můžete vypravit každou středu večer. Ještě v červnu se můžete dočkat filmu Dokonalé dny a začátkem července můžete zhlédnout Bob Marley: One Love či Můj soused Totoro. Na další bijáky během léta si budete muset počkat a sledovat novinky. Za vstupné dáte v průměru 120 Kč.

Letní kino Klubovna

Klubovna je středobodem dejvické kultury, který provozují organizátoři festivalu Povaleč. Toto léto na vás opět čekají pravidelné středeční projekce pod širým nebem. Na publikum čeká v ještě v červnu česká klasika Spalovač mrtvol. Aktuality jsou dostupné na webových stránkách Klubovny. Vstupné činí 100 Kč.

Letní kino Spojovna

V pivovaru v areálu vysokoškolských kolejí Jižní Město patří každá středeční noc až do začátku září vybranému českému filmu. Na programu letošního léta jsou například Kulový blesk, Mimořádná událost, Čtyři vraždy stačí drahoušku, Diskopříběh, Skřivánci na niti, Nejistá sezóna nebo Forrest Gump. Kompletní program najdete zde. Vstup na promítání je zdarma.

Letní kino Kinská

Letní kino Kinská ve smíchovské zahradě Kinských hned za Národopisným muzeem nabízí v různé dny rozličný program. Organizátoři tohoto letního kina si pro jejich návštěvníky připravil alternativní program v případě nepříznivého počasí, a to odehraní se v Kině Atlas. Navíc toto léto v rámci spolupráce s Goethe Institutem a rakouským a švýcarským velvyslanectvím budou promítány i jinak hůře dostupné zásadní filmy německojazyčné provenience. 

Do konce června se můžete těšit na promítání snímků Zvedá se vítr, Soul kitchen, Daaaaaalí!, Ghost dog - cesta samuraje. V červenci vás čekají oblíbené snímky Aftersun nebo Amelie z Montmartru. Zbytek detailního obsáhlého programu najdete na webových stránkách. Za vstup dáte v průměru 140 Kč.

Letní kino Vypich

Přímo před vstupem do břevnovské obory Hvězda kousek od tramvajové zastávky Vypich se nalézá kulturní centrum, které čtvrteční večery zasvětí projekcím na čerstvém vzduchu. Navíc vstup je zdarma! Do konce června vás nemine Těžký rok. Další přehled filmů v letních měsících můžete sledovat na facebookovém profilu.

Letní kino Kamínka

Nejen na promítání zve prostor u tenisových kurtů na okraji Zbraslavi. Do konce června se odehraje ještě rodinná komedie Prázdniny s broučkem. V červenci se pak můžete těšit na snímky Přišla v noci, Vocasy na tripu, Bratři a Zahradníkův rok. Novinky na srpen můžete sledovat na facebookovém profilu. Vstupné činí 150 Kč

Letní kino Zeď

Na bezplatné vstupné láká smíchovská zóna současného umění MeetFactory, a to vždycky ve středu po setmění. V červnu máte ještě možnost zhlédnout snímek Antropocén: Epocha člověka. V červenci se postřídají filmy jako Chlapec a volavka, Já Kapitán, Jiříkovo vidění, Starý dub. Další novinky sledujte na facebookovém profilu

Letní kino U Keplera

Letní kino, které najdete kousek od gymnázia J. Keplera umístěné ve střešovickém parku Maxe van der Stoela, promítá vždy o pátečních a sobotních večerech. Mezi filmy nebude chybět oceněný snímek Přišla v noci, #annaismissing, Kos v ostružiní, Karaoke Blues a další. Jeden večer bude zasvěcen i krátkým filmům. Vstupné je 100 Kč.

Letní kino Gabriel Loci

Letní kino umístěné v nevšedním sakrálním prostoru před klášterem svatého Gabriela blízko stanice metra Anděl zve v různé červnové dny na filmy Kouř, Smrtonosná past a Jackie Brown. Co se týče přehledu filmových večerů v dalších letních měsících, vyplatí se sledovat webové stránky. Vstupenku pořídíte za 150 Kč.

Letní scéna 3KINO

Na nádvoří Clam-Gallasova paláce na diváky čekají nezapomenutelné večery. Ke konci června se budou promítat snímky Malíř jejího tělaCaravaggiův stín. Navíc atmosféru filmového večera bude dokreslovat hudebním doprovodem písničkářka a kytaristka Martina von W. Více o programu a aktualitách na www.3kino.cz 

Letní kino DOX

DOX a Edison Filmhub vás zvou na letní filmové večery pod hvězdným nebem – tentokrát s lehce „kafkovským” nádechem. Filmovou atmosféru doplní výhled na vzducholoď a letní drinky. Ve středečních promítáních nebudou chybět snímky jako Tranzit, Pacifiction, O nekonečnu, Seveřané, Nic, Soumrak, Zabití posvátného jelena, Záhada Silver Lake, France, Daaaaaalí!. Více o programu se dočtete na webových stránkách. Vstupné činí 200 Kč a členové DOX mají 20 procent slevu.

Foto: Facebook Letní kino U Keplera

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!