Rock for People, Muzejní noc a Divadelní léto na nádvoří. Týdenní tipy od 10. do 16. června

Rock for People, Muzejní noc a Divadelní léto na nádvoří. Týdenní tipy od 10. do 16. června 

Nacházíme se téměř v půlce června. Co nás tedy tento týden čeká z kulturních vod? Nesmíme opomenout tradiční festival Rock for People, Muzejní noc nebo novou letní scénu 3Kino. Začíná také Divadelní léto na nádvoří a s dětmi se můžete vydat například do Farmaparku.

Divadelní léto na nádvoří

Zažijte kouzlo divadla pod širým nebem na historických nádvořích hradů a zámků. Těšit se můžete na inscenace Můžem i s mužem 2, Hyptotizér, Krasavci, Všechno je dovoleno, Bestiář a další. A kam za nimi vyrazit? Divadelní Léto proběhne na hradě Karlštejn, Hospitalu Kuks a zámcích Opočno, Kozel, Ploskovice, Horšovský Týn a Hluboká.

Po jedné stopě

Herec Martin Písařík a cestovatel Igor Brezovar v rámci projektu Po jedné stopě po třech letech dokončili svoji cestu po Africe. Cesta po západním pobřeží Afriky z Maroka do Kapského města jim dohromady zabrala 7 měsíců, ujeli 25.000 kilometrů a projeli 21 států. O své zážitky nejen z poslední etapy, které jste mohli vidět ve vysílání České televize, se s vámi přijedou osobně podělit do Riegrových sadů 10. června. Kde se cítili v ohrožení? Jak to zvládli stroje i jejich emoce? Zkrátka o všem, co vás zajímá, co se nevešlo do televize, si s vámi rádi popovídají v neformální atmosféře, humorem a s otevřeností sobě vlastní. Čas bude i na dotazy diváků a autogramiádu.

Pedro Jóia a José Salgueiro

Duo předních portugalských instrumentalistů si vzalo tradice Pyrenejského poloostrova jako východisko k dobrodružným plavbám po hudebních mořích. Na svých objevných cestách kytarista Pedro Jóia a perkusista José Salgueiro vytvořili životnou, temperamentní a moderní fúzi akustické hudby. Pražskému publiku ji představí 10. června v sále Divadla Dobeška.

Festival Naruby

Druhý ročník filmového festivalu Naruby se bude konat od 12. do 15. června v areálu bývalého kláštera Gabriel Loci. Diváci se mohou těšit na pět tematických sálů které skvělé dokreslí atmosféru béčkového spíše ečkového filmu jako například Who Killed Captain Alex?, The Velocipastor, CarousHell, ThanksKilling a další. Za zmínku stojí celosvětová premiéra dokumentu o Jiřím Károvi. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program v podání kapel, improvizací, kurzu lhaní či Burlesque.

Rock for People

Oblíbený hudební festival se tento rok opět vrací do Hradce KrálovéOd 12. do 15. června se tak můžete těšit na hvězdnou festivalovou atmosféru. Jako každý rok nabídne bohatý hudební program českých i zahraničních umělců. Mezi ně patří The Offspring, Bring Me The Horizon, The Progidy, Yungblug, Avril Lavigne, Vypsaná Fixa, 58G a další!

Farmapark

Akce ve spojení se seriálem ZOO ve Farmaparku startuje již třetí červnový víkend, a to v sobotu 14. června a v neděli 15. června. V rámci doprovodného programu se můžete těšit na Evu Burešovou, autogramiádu herců ze seriálu ZOO nebo na Madagaskar show a mnoho dalšího. Přijďte si užít rodinnou atmosféru plnou skvělé hudby, zábavy a nezapomenutelných zážitků.

S-Massacre 

Legendární festival X-Massacre je zpět s jejich letním non-stop festivalem v české divočině. S-Massacre 2024 proběhne 15. června opět na krásném místě uprostřed přírody v rekreačním středisku RS Varvažov, zhruba 90 km od Prahy. Těšit se můžete na tři stage, nabitý line-up, unikátní vizuální show a dekorace, a hlavně na pohodovou atmosféru. Restaurace, koupání a další vychytávky budou přímo v areálu festivalu.

Underground in Depo

Budějovická MHD slaví 115 let, tentokrát ve stylu Undergroundu. Metro sice nepřijede, zato interpreti, které minulý režim nechtěl nechat slyšet, ano. Na oslavu svobody, kterou za posledních 115 let užíváme jako jedni z mála, zve přímo do autobusového „depa“ Dopravní podnik města České Budějovice. V Plzni tak 15. června proběhne zdarma Den otevřených dveří, probehnou besedy s Martou Kubišovou a Jaroslavem Hutkou a zahrají David Koller & Jasná Páka, Troglodyt a Echt!.

Pražská muzejní noc na Novoměstské radnici

Již 15. června se bude konat 17. ročník Pražské muzejní noci, během níž můžete v metropoli navštívit nejznámější pražská muzea i některé další instituce. Unikátní akce opět přináší možnost prozkoumat kulturní bohatství naší metropole ve zcela ojedinělé atmosféře.

Foto: archiv Novoměstská radnice

Novoměstská radnice je jednou z pražských národních kulturních památek a její historie začala brzy po založení Nového Města pražského Karlem IV. roku 1348. V současné době se zde konají výstavy, koncerty, festivaly, svatební obřady a další kulturní nebo společenské akce v netradičních reprezentačních prostorách, které nejsou běžně veřejnosti přístupné. Během Pražské muzejní noci však zpřístupněny budou.

TOP Festival Ostrava

TOP Festival je festival, který přiváží zpěváky a skupiny všech žánrů. Na prvním ročníku, který se uskuteční 15. června v ostravské Dolní oblasti Vitkovic se můžete těšít na legendární skupinu Gipsy Kings feat.Tonino BaliardoSafri DuoO-ZoneAlice DeeJay a další.

3Kino letní scéna

Novinka v pražské prázdninové kulturní nabídce je 3Kino letní scéna v samém srdci Prahy. Na nádvoří Clam-Gallasova paláce na diváky čekají nezapomenutelné večery. Lákadlem jsou zejména artové filmy, které obvykle nejsou součástí programové letní nabídky. Pořadatelé slibují příjemnou atmosféru, občerstvení přímo na nádvoří, řešení v případě nepřízně počasí a zejména promyšlenou dramaturgii. Kvalitní filmy totiž doplní kulturní program Čekání na tmu v podobě živé hudební klasiky i alternativy či autorských čtení renomovaných spisovatelů. Zahájení proběhne již 15. června snímkem Malíř jejího těla.

Foto: archiv Rock for People

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!