Rammstein, Planeta opic a Anifilm. Týdenní tipy od 6. do 12. května

Rammstein, Planeta opic a Anifilm. Týdenní tipy od 6. do 12. května 

Co přinese druhý květnový týden v kultuře? Třeba metalový nářez v podobě kapely Rammstein, ale i festival animovaných filmů, nové sci-fi pokračování Planety opic, designové události v Brně a Zlíně i vinné trhy ve Valticích. To vše a mnohem více v našich týdenních kulturních tipech!

Rammstein v Praze

Připravte se na neuvěřitelný zážitek! Na pražském letišti v Letňanech budete svědky ohromného metalového spektáklu. Je to tak - Rammstein míří za svými českými fanoušky s ohromující pyrotechnikou, bohatou vizuální show a hlavně obrovskou náloží energie.

Do Česka se Rammstein vrátí po dvou letech a poprvé od chvíle, kdy zpěváka Tilla Lindemanna policie zprostila obvinění z údajného sexuálního obtěžování. Rammstein odehrají v Praze na letišti Letňany pro velký zájem koncerty hned dva: 11. a 12. května.

MINT Market Brno

Tři patra českého designu, autorské módy, ručně vyráběných šperků, keramických výrobků, bio kosmetiky, hraček a dalších krásných produktů. To nabídne již v pořadí sedmdesáté pokračování MINT Marketu Brno, který zakotví 11. května v Tržnici na Zelném trhu. Vstup zůstává jako vždy zdarma.

Království Planeta opic

Režisér Wes Ball přichází s čerstvým a strhujícím příběhem z Planety opic, který se odehrává několik generací v budoucnosti od vlády lidoopa Cézara. V té době jsou opice na planetě dominantním živočišným druhem a lidé musejí přežívat v úkrytech.

Zatímco nový opičí tyran Proximus Caesar (Kevin Durand) buduje své království, mladý lidoop Noa (Owen Teague) se se ženou Mae (Freya Allan) vydává na cestu za svobodou. Během ní se Noa musí vyrovnat s minulostí a učinit náročná rozhodnutí, která budou mít zásadní vliv na budoucnost opic i lidí.

Valtické vinné trhy

Hlavní město vína Valtice zvou na 57. ročník oblíbené celostátní výstavy vín! Valtické vinné trhy proběhnou 10. a 11. května v prostorách jízdárny a Španělské konírny valtického zámku. Soutěže se letos účastní přes 700 vzorků vín z 11 zemí světa.

Nejvíce jich je z domácí produkce, velké zastoupení mají také sousední Rakousko a Slovensko, přihlášená vína jsou ale například i z USA, Nového Zélandu nebo Chile. Přehlídku nejlepších vín pak doplní bohatý kulturní program – několik cimbálových muzik a v sobotu také koncert skupiny Teachers na zámeckém dvoře.

Foto: Valtické vinné trhy

Plzeňský Majáles

Oslavy studentství pokračují dál - 11. května zakotví na dvou pódiích v unikátní atmosféře ploché dráhy v Plzni. Těšit se můžete na hvězdy jako Kryšof, Divokej Bill, Yzomandias, Jelen, Calin, Nik Tendo, No Name a mnohé další. Kromě toho nebudou chybět tradiční majálesové průvody, doprovodné akce nebo volba krále a královny.

Anifilm

Blíží se také Anifilm, mezinárodní festival animovaných filmů. Letošní 23. ročník proběhne od 7. do 12. května v Liberci a láká na to nejlepší z nejnovější světové i české animované tvorby.

Kromě tradiční soutěžní sekce bude tento rok zvláštním tahákem zaměření na vliv výtvarného umění v animaci a filmy vytvořené pomocí voděných loutek. Pro děti i dospělé je připravený pestrobarevný mix filmů, workshopů a zábavy, včetně tradičních půlnočních projekcí. Součástí festivalu jsou také výstavy, koncerty a speciální akce pro školy.

Zlin Design Week

Zlin Design Week, slavící jubilejní 10 ročník, láká na dny plného designu a inspirace. Téma letošního ročníku FUTURE IS vyzývá k hledání odpovědí na otázky týkající se role designu v řešení klimatických a sociálních výzev, podpory lidské rozmanitosti a propojení s novými technologiemi.

Festival nabízí inspirativní přednášky, rozhovory, výstavy, PechaKucha Night a dvě dechberoucí Fashion show. Jednu z nich dokonce připravuje česko-dánský designér a absolutní vítěz mezinárodní soutěže Best in Design 2020 Milan Flíček. Pro designéry, školy i veřejnost jsou k dispozici edukační programy, design shop a workshopy. To vše v jednom nabitém týdnu od 8. do 14. května ve Zlíně.

Farmapark Soběhrdy

A nakonec i jeden TIP na výlet pro rodiny s dětmi. Vyrazit můžete třeba do farmaparku v Soběhrdech nedaleko Prahy, kde najdete až 250 zvířat z farem z celého světa! Velbloudi, pštrosi, ovce, lamy a mnoho dalších se budou procházet přímo kolem vás. Kromě toho v celém areálu Farmaparku najdete více než 5 km stezek pro pěší a kočárky zasazené do malebné přírody.

Házená muži: Česká republika – Rumunsko

Rozhodující bitva o mistrovství světa je tu! Mužská reprezentace vyzve v rozhodující odvetě baráže o mistrovství světa na domácí půdě Rumunsko. Emoce vyvrcholí v brněnské Winning Group Areně, kde se 12. května definitivně rozhodně o tom, kdo si zajistí místenku na světový šampionát. Vstupenky k dostání na stránkách Ticketstream.

Úvodní foto: Království Planeta opic

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!