Nejnovější články » Filmové novinky

Filmové a seriálové tipy v květnu: Kaskadéři i dubléři, Amy s Furiosou a návrat imaginárních přátel

11.5.2024,

Kaskadéři s druhými šancemi, pokračování Šíleného Maxe i ztracení a znovu nalezení imaginární přátelé. Naše tipy na květen ale vybájené rozhodně nejsou. Podívejte se na ně!

Kaskadér

Colt Seavers (Ryan Gosling) byl kdysi hvězdným kaskadérem, ale jeho kariéru ukončila katastrofální nehoda, která ho připravila o zdraví i sebevědomí. Opouští proto filmový průmysl a svou lásku Jody (Emily Blunt). Náhle však dostává novou příležitost. Vrací se na scénu jako dublér akční hvězdy ve velkém sci-fi projektu. Ten ale režíruje právě Jody. Je Colt novodobý hrdina nebo jen dublér? Snímek Kaskadér na sebe upozornil nejen hvězdným obsazením, ale i promyšleným a zábavým marketingem.

Back to Black

Odvaha jít vlastní cestou bez kompromisů i chaotický vztah plný vášní i závislostí. V nejtemnějším období svého života nahrává Amy Winehouse (Marisa Abela) mistrovské album "Back to Black", které je vystřelí mezi hudební ikony 21. století. Snímek nesoucí název kultovní desky přináší hluboký a dojemný pohled na život talentované zpěvačky, o kterou fanoušci přišli příliš brzy.

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth vrací diváky do kultovního dystopického světa Šíleného Maxe. Filmové dítko oscarového režiséra George Millera pokračuje snímkem Furiosa necelou dekádu po trháku s podtitulem Zběsilá cesta a odhaluje původ mocné postavy z tohoto kánonu. Naváže letošní film na šest Oscarů z roku 2016

Priscilla

Osudé setkání a osudová žena krále rock'n'rollu. V roce 1959 se čtrnáctiletá Priscilla Beaulieu setkává s o deset let starším Elvisem Presleym. Nevědomky se dostává do světa plného slávy, večírků, ale také hádek a citové manipulace. To vše pod taktovkou oscarové režisérky Sofiy Coppoly, která předkládá portrét jednoho z největších milostných příběhů dvacátého století. Není totiž lehké žít po boku jedné z největších popových ikon.

Imaginární přátelé

Bea má úžasný dar a jako jediná dokáže zachránit imaginární přátele těch, kteří už je naoko přestali potřebovat. A to jediným způsobem. Musí lidem připomenout, že ani pro dospělé nejsou ztraceni. John Krasinski napsal a zrežíroval srdceryvné vyznání vlastním dětem a do postav kreslené bandy obsadil půlku Hollywoodu a filmmového Deadpoola Ryana Reynoldse, který tentokrát nechal červený oblek ve skříni.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.