Alenka v říši hudby. Netflix chystá muzikálovou verzi slavné pohádky

Alenka v říši hudby. Netflix chystá muzikálovou verzi slavné pohádky 

Streamovací služba Netflix připravuje novou adaptaci dětské knihy Alenka v říši divů z pera anglického spisovatele Lewise Carrolla. V moderním muzikálu ztvární titulní postavu jedenadvacetiletá americká herečka Sabrina Carpenter.

Chystaný film se od předchozích zpracování literární látky bude zásadně lišit, půjde o muzikál zasazený do současnosti. Namísto fantastické říše divů zavede hlavní postavu na spektakulární hudební festival nazvaný stejně jako v originálním příběhu Wonderland.

Sabrina Carpenter, která si zahraje mladou slečnu Alenku a zároveň bude i producentkou snímku, se v posledních devíti letech své kariéry objevila například v tanečním filmu Mákni! nebo komedii Čára. Uspěla i na hudebním poli, coby popová zpěvačka má na kontě už čtyři studiová alba.

Próza Lewise Carrolla se dočkala četných adaptací, mezi ty nejznámější patří animovaný film od studia Disney z roku 1951 nebo oscarový počin Tima Burtona z roku 2010 s Miou Wasikowskou, na který po čtyřech letech navázalo pokračování s podtitulem Za zrcadlem.

Sabrina Carpenter ve filmu Clouds. Foto: Disney+

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!