Jatka78 představila ambiciózní plán pro začínající sezónu. Velkou holešovickou musela ale zrušit

Jatka78 představila ambiciózní plán pro začínající sezónu. Velkou holešovickou musela ale zrušit  

Když v březnu došlo k uzavření divadel, měla před sebou Jatka78 dlouhou sérii představení Memories of Fools od domovského souboru Cirk La Putyka. Z ní kvůli opatřením proti koronaviru nakonec sešlo, avšak fanoušci si mohli inscenaci užít alespoň online.

Novou sezónu se proto rozhodlo divadlo symbolicky zahájit právě touto inscenací. “Odehrát celá blok Memories of Fools jsme dlužili našim divákům, fanouškům, týmu inscenace i celému našemu souboru,” vysvětluje principál Cirku La Putyka Rosťa Novák ml. Jatka78 se také velmi těšila na jubilejní 5. ročník Velké holešovické. Jedná se o závod jednotlivců a štafet, kterého se účastní i běžci z jiných divadel.

Běžecké klání divadel se však nakonec neuskutečnilo. “Těšili jsme se na ní snad nejvíce za celou její historii. Ani ne tak proto, že se mělo jednat o jubilejní 5. ročník, jako spíše proto, že si divadla po náročné sezóně zasloužila oslavit začátek té nové společným setkáním,” sdělilo divadlo na svých sociálních sítích. “Vzhledem k výraznému nárůstu koronaviru v Praze jsme se však z preventivních důvodů rozhodli Velkou holešovickou 2020 zrušit. Mrzí nás to, ale vzhledem k charakteru akce nám přijde bezpečnější ji neuskutečnit,” dodává.

Další divadelní program však zůstává beze změny. Diváci by se tak měli konečně dočkat švédské akrobatky Mandy Rydman, která se stane prvním zahraničním hostem Jatek78 této divadelní sezóny, a to 15. a 16. září. Na 22. září divadlo chystá premiéru souboru DEKKADANCERS I AM A.I. Premiéra i navazující reprízy proběhnou v nově zrekonstruované zkušebně pro omezený počet diváků.

Začátek listopadu pak bude patřit inscenaci Mimikry – Mše za duše Vol. 3 od kosmopolitního souboru s berlínskou základnou Analog. Naváže na předchozí projekty Mše za duše, s nimiž Jatka78 zahájila svůj provoz a které upozorňují na dopady průmyslového velkochovu zvířat pro masnou produkci. Chybět nebudou náročné akrobacie kombinované s živou hudbou. V listopadu by měl dorazit také australský soubor Gravity & Other Myths s inscenací A Simple Space.

Prosinec ovládne na Jatkách78 Cirk La Putyka s představením Roots “Inscenace vypráví poetickou a zároveň drsnou historii cirkusového umění skrze osobní příběhy protagonistů,” přibližují tvůrci, “hlediště bude upraveno do částečně kabaretního uspořádání, které kopíruje ideu berlínského divadla Chamäleon, pro něž původně vznikla.”

Rok 2021 nabídne mimo jiné nový projekt Viktora Tauše, který se po veleúspěšné Amerikánce pustil do další divadelní inscenace. Ponese název Vrahova hygiena a vychází z úspěšné stejnojmenné knihy belgické autorky Amélie Nothmbové, která řeší témata patriarchální nadřazenosti elitářských mužů. V titulní roli vystoupí David Novotný.

Na duben 2021 pak Cirk La Putyka přesunul project Cesty, který provede dějinami cirkusu u nás. Další premiéru soubor připravuje na červen 2021. Hru Runners bude režírovat Vít Nezval, s nímž začal soubor blíže spolupracovat už v rámci projektu #kulturunezastavis, který Cirk La Putyka rozjel během koronavirové krize. Ze zahraničních souborů se do Prahy chystá dvojice Nikki & JD s inscenací Knot a kanadští Barcode Circus Company s představením Sweat & Ink.

Foto: Jatka78

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Jatka78 představila ambiciózní plán pro začínající sezónu. Velkou holešovickou musela ale zrušit Jatka78 představila ambiciózní plán pro začínající sezónu. Velkou holešovickou musela ale zrušit Jatka78 představila ambiciózní plán pro začínající sezónu. Velkou holešovickou musela ale zrušit
 

Mohlo by se ti líbit...

Jatka78 nabízí i další akce

Místo konání: Jatka78

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!