ROZHOVOR: Na natáčení klipu Dělám stojky nechci ani vzpomínat, říká Berenika Kohoutová

ROZHOVOR: Na natáčení klipu Dělám stojky nechci ani vzpomínat, říká Berenika Kohoutová 

„Nechci čáru, dělám stojky.“ Po albu Berenika Meets Jazz odhalila herečka a zpěvačka novinku z první sólové desky. Na scéně Studia DVA se mezitím připravuje na roli Hanky v muzikálu Starci na chmelu, který bude mít za týden premiéru.

Osmadvacetiletá Berenika Kohoutová je nejvíce známá díky svým hereckým rolím i coby dcera spisovatelky a scenáristky Ireny Obermannové. Odjakživa prý však tíhla ke zpěvu, který využila na divadelním jevišti či v show Tvoje tvář má známý hlas. „Pořád mi ale chyběla tvůrčí složka. Interpretovat něčí písničky je zábavné, ale mně to nestačilo,“ dodala.

První autorský singl Dělám stojky, v němž prozrazuje své party „hobby“, spatřil světlo světa v polovině května. Jeho videoklip má na YouTube zatím přes půl milionu zhlédnutí.

V barech mě nebaví celou noc sedět a povídat si. To většinou dělám za střízliva. Opilecké řeči mě nezajímají, potřebuji se hýbat, skákat na lidi, viset hlavou dolů. A tak když se nudím, začnu dělat stojky,“ objasnila námět songu, který se objeví na chystané desce, jež vyjde letos v září.

Na nahrávce spolupracuje s producentem Jiřím Burianem. „Naše spolupráce je absolutně svobodná, nemáme před sebou žádné mantinely. Děláme jen to, co se nám líbí, nepotřebujeme zapadnout do tabulek nebo plnit něčí přání.“

V textu singlu Dělám stojky vycházíte ze svých barových zkušeností. Je pro vás příjemnější psát o vlastním životě?

Jak kdy. Spíš to dost zobecňuji, i když píšu v ich-formě. Mám pocit, že je spousta věcí, které nezažívám jenom já, a přitom se mě týkají. Anebo napíšu text, co vypadá, že je o mně, ale je třeba o holce, kterou jsem potkala, a ona řekla něco, co mě zaujalo.

Z natáčení klipu Dělám stojky. Foto: archiv Universal Music

Stojky v klipu jste dělala na speciálně vyrobeném stojkomatu. Jak toto zařízení funguje?

Na to ani nechci vzpomínat! Prostě jsem byla přikurtovaná k nějakýmu pekelnýmu stroji, kamera byla přidělaná tak, aby mi snímala detail obličeje. A kluci mnou otáčeli o 360 stupňů pozadu. Po desátý už chcete umřít.

Ponesou se zbývající songy z chystané desky v podobném duchu?

Absolutně ne. Na desce jsou opravdu hodně různé songy. Je tam i několik úplně klidných, s mnohem, řekla bych, komplikovanějším textem, než jsou Stojky.

S Ivanem Luptákem na kostýmové zkoušce Starců na chmelu. Foto: archiv Studia DVA

V povědomí veřejnosti jste více zapsaná jako herečka. V červnu vás čeká premiéra Starců na chmelu, kde ztvárňujete Hanku. Jak jste se vžila do středoškolské studentky, která je o dekádu mladší?

Člověk si musí na řadu věcí vzpomenout a řadu věcí zapomenut. Například zkušenosti z milostného života. Dřív byli mladí lidé daleko cudnější, naivnější. Člověku to přijde až srandovní. Zároveň to má rozhodně své kouzlo. Navíc celá ta záležitost s chmelovými brigádami, soutěžemi o nejlepšího brigádníka, a to všechno na pozadí té doby.

Jak se vám spolupracuje s Ivanem Luptákem, který v muzikálu hraje Filipa?

Ivan je úžasný herec a myslím, že převzít roli po legendárním Vladimíru Pucholtovi, chce velkou odvahu. Všichni si ho z filmu přeci jen pamatujeme. Ivan se toho ale zhostil úžasně. Je radost se na něj koukat i s ním hrát.

S Ivanem se potkáte i v divadelní adaptaci Saxany, která si odbude premiéru v listopadu. Vybrali si vás tvůrci znovu do páru záměrně?

To byste se museli zeptat jich. Ale myslím si, že ne. Vzhledem k tomu, že se u nás v divadle takové projekty plánují dost dlouho dopředu, tak zatím ani nikdo nemohl vidět, jak nám to s Ivanem na jevišti funguje.

Foto: archiv Universal Music

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!