Poetika a Lipo vyráží na společné turné. V sedmi městech představí nevšední spojení rapu a popu

Poetika a Lipo vyráží na společné turné. V sedmi městech představí nevšední spojení rapu a popu 

Kapela, kterou proslavily písně plné poetických textů a hiphoper, kterému říkají “básník před mikrofonem” - toto spojení popové kapely Poetika a hiphopera Lipa jako by se nabízelo již dlouho, až letos v listopadu však vyrazí na společné turné, ve kterém se sedmi městům představí na společném podiu. POETIKA & LIPO TOUR odstartuje 23. listopadu koncertem v Pardubicích.

Poetika a Lipo - tyto dva zástupce labelu SinglTon spojuje mnohé - v jejich tvorbě kladou důraz na obsah slov i skutečnost, že jako jedni z mála u nás dokázali český rap dostat do rádií. Do éteru tak Poetika vyslala hity jako Zkouším žít či Každou vteřinou, od Lipa jsme mohli zaslechnout skladby jako Ležím v tvé blízkosti, Štěstí či Svoboda. Dalším společným jmenovatelem obou jsou také aktuální desky, ať už Trinity od Poetiky či Lipova Lyrika, které na společném turné také zazní. Toto léto jsme odehráli spoustu skvělých koncertů, hráli na velkých festivalech, jako je Sázavafest nebo Vysočina Fest a projeli křížem krážem snad celou republiku. Jsme rádi, že na letní vystoupení můžeme navázat společným turné s Lipem. Už teď se těšíme na klubovou atmosféru i na všechny návštěvníky, kteří za námi dorazí,“  komentuje blížící se turné Poetika.

Návštěvníci se tak mohou těšit jak na zajímavou kombinaci rapu a zpěvu orámovanou současným zvukem a nakažlivými melodiemi kapely z Vysočiny, jejíž jádro tvoří rapper Eduard Rovenský, zpěvák Ondřej Brejška a producent Daniel Hrdlička, tak na zapojení živých nástrojů hiphopera Lipa, za nímž se skrývá Jonáš Červinka z Liberce. Právě on má v plánu na turné odehrát své skladby navíc v novém pojetí: „Hodlám zařadit své starší hity, ale také písně z nové desky Lyrika. Moc se těším jak na jedinečnou klubovou atmosféru, tak na fakt, že songy zahrajeme v novém provedení s živými bicími,“ slibuje Lipo.

V rámci společného turné se Lipo a Poetika zastaví v celkem sedmi městech po celé republice. Kromě Prahy, Brna či Ostravy nebudou chybět ani obě rodná města interpretů - Valašské Meziříčí a Liberec. Tour odstartuje 23. listopadu koncertem v Pardubicích a skončí těsně před Vánoci - 15. prosince v Plzni.

Poetika/Lipo Tour 2018

23. 11. Pardubice

30. 11. Liberec

1. 12. Valašské Meziříčí

2. 12. Praha

7. 12. Brno

8. 12. Ostrava

15. 12. Plzeň

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci: ,

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!