Yetiho dobrodružství bude bavit zejména děti, animovaný trhák ale nečekejte

Yetiho dobrodružství bude bavit zejména děti, animovaný trhák ale nečekejte60%

S vesnicí plnou sněžných monster si budete chtít zatančit, zazpívat i mlátit hlavou o gong. Nový animák Yeti: Ledové dobrozdružství se výborně hodí na poklidnou nedělní podívanou, nadprůměrný pohádkový zážitek ale nečekejte.

Studio Sony je známé zejména trilogií Hotel Transylvánia, a dále mnoha nepříliš kvalitními animovanými filmy, jako jsou Emoji ve filmu nebo Angry Birds ve filmu. Nyní přichází s něčím, co stojí na pomezí mezi jeho klasickou produkcí. Yeti: Ledové dobrodružství totiž představuje zajímavý a poutavý námět ve zcela průměrném zpracování.

Každý se bojí toho, co nezná

Migo je jedním z mnoha Yetiů, kteří žijí vysoko v horách a věří, že slunce je šnek, kterého je třeba probudit úderem o gong nebo že pod mraky je jen nicota. Přesně to totiž říkají starodávné kameny neboli soubor vědění jeho rasy. Jeho svět se ale ve vteřině otočí vzhůru nohama, když mu doslova na hlavu přistane letadlo s pidinožkou, tedy člověkem, kterého se ale Yetiové po staletí bojí a vykládají si o něm děsivé historky.

Otočit klasickou pověst o sněžném muži o sto osmdesát stupňů a ukázat, že každý se bojí zejména toho, co nezná, beze sporu není špatný nápad. Nejen pro děti, ale i pro dospělé je to užitečné poučení. Autoři dokonce obohatili jednoduchý a předvídatelný příběh i o ukázku toho, jak fungují sekty. Yetiové totiž celý život žijí ve lžích, které je učí kameny a jejich hlídač, a nezajímají se o pravdu.

Nedělní odpočinek se sklenkou naivity

Nadějný námět ale pokazilo průměrné a naivní zpracování, které je opravdu vhodné jen pro děti. Malí diváci si rádi zazpívají společně s chlupatými netvory a budou se smát, když gongař každé ráno uhodí hlavou o gong. Dospělí mohou ale bohužel jen celou dobu přemýšlet, jak se animátorům povedlo udělat z netvorů roztomilá stvoření. Některá řešení, jako třeba sukýnky z dlouhých chlupů, jsou totiž přinejmenším úsměvná.

Sony se možná snažil napodobit dnes už pro děti ikonické disnyovské Ledové království. Jednoduché písničky, ledovou krajinu a romantický příběh na pozadí sice scénáristé použili, ale Bigfoot může prostě jen těžko nahradit dvě křehké princezny. Sněžné nestvůry nejspíš malé holčičky na tričkách a batůžcích nosit tedy nebudou, ale na zahnání odpolední nudy se Yetiho dobrodružství hodí skvěle.

Názor informuji.cz: 60%

Kdy a kde dávají film: Yeti: Ledové dobrodružství

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!