Kryštof na plátně i naživo

Kryštof na plátně i naživo 

Tento víkend České Budějovice navštívila kapela Kryštof v rámci projektu Kryštoff/on tour. Pokud jste o tomhle tour ještě neslyšeli, je to vlastně netradiční pojetí koncertu. O tom, že Kryštof umějí koncentrovat nejen v nabitých halách, ale i v univerzitních aulách nebo akusticky v českých divadlech jsme se už přesvědčili. Tento krát propojili plátno s živou hudbou.

Koncerty probíhají v kinech a to tak, že na plátně se promítá dokument, který popisuje kapelu od začátku její existence. V dokumentu členové Kryštofa vzpomínají na začátky, na první úspěchy i společné neshody.  Obraz na plátně se prolíná s živě hranými skladbami a musím říct, že to celkově bylo moc pěkně sladěné. Nahlédneme takto do zakulisí koncertů i do soukromí členů kapely, jsou zde použity ukázky videoklipů, autentické záběry, rozhovory s dalšími lidmi kolem Kryštofa, ale třeba i titulky bulvárních článků. Dozvíte se ,co pro Kryštofa znamenají jejich ocenění i kde bere Richard Krajčo inspiraci.

Celkově je tento projekt velmi vkusné skloubení dokumentu (i když bych to spíš nazvala zachycením Kryštofa na plátně) a živého koncertu. Poslední dobou mi přijde (možná členové kapely budou oporovat), že Kryštof utíká spíše do SKA, ale uslyšíte jak desku Jeviště tak i skladby starší a nepřijdete ani o „evergreeny“ jako je Obchodník s deštěm.

V Budějovcicích Krajčo s Kryštofama postavil celý Cinestar, určitě stojí zato poznat i takovéhle netradiční koncerty, hlavně když hlavním artiklem je tak kvalitní česká kapela, jakou Kryštof opravdu je.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Kryštof na plátně i naživoKryštof na plátně i naživo
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!