Sobotní program Rock for People návštěvníky rozkolébal, po Faith No More přišli Bastille

Sobotní program Rock for People návštěvníky rozkolébal, po Faith No More přišli Bastille 

Svou indie-rockovou líbezností nám posledních pár let zpříjemňuje dny skupina Bastille, která měla být tečkou za celým festivalem Rock for People. Kdo čekal ukončení ve velkém stylu, ten si bezpochyby nepřišel na své. Bastille totiž přivezli milé pozdravy z Londýna a písničky o lásce.

I když poslední den slunce opět nemělo slitování, atmosféra v areálu byla o něco příjemnější, neboť ubyl znatelný počet návštěvníků. A setrvávající byli po dvou dnech nepřetržité zábavy značně znaveni. Po pátečním programu, kde se předvedli např. Limp Bizkit, Faith No More nebo Hollywood Undead, přišli na řadu toho sobotního interpreti jako Vojtěch Dyk s B-Side Bandem, David Koller nebo skupina Bastille. Organizátoři zřejmě neměli v úmyslu zakončit festival pořádným nářezem, ale spíše diváky ukolébat do letního klidu.

David Koller vsadil na jistotu a zazpíval pecky jako "Černí andělé" nebo "Chci zas v tobě spát", i ne-fanouškům byl jejich text známý, a proto se s radostí pustili do zpěvu. Všichni odcházeli nadšení, protože věděli, co od Kollera očekávat a jak si jeho koncert užít. Další interpret, který sklízí ovace celé české populace, je Vojtěch Dyk. Tentokráte dorazil s B-Side Bandem. Showman nejrůznějších dovedností, které dokáže předvést s neskutečnou osobitostí a trochu podlézá strojené dokonalosti. Jejich koncert roztančil publikum a předpřipravil je pro Bastille.

Velký oříšek přišel s koncertem Julian Casablancas + The Voidz, mnoho diváky byl označován za „velmi podivný“ a pro svou netypičnost byl těžko zařaditelný. Na opačném pólu se ocitla skupina Yellowcard, která se pro svou živelnost a elán řadila mezi zajímavější kousky. Dále bych neměla opomenout ani Sto zvířat nebo Xaviera Baumaxu, kteří byli také přijímaní s nadšením.

Poté, co se doslova přeplnil prostor před podiem, spustili Bastille jednu ze svých hitů "Things We Lost In The Fire". Dav, který se převážně skládal ze slečen a mladistvých, upadal do mdlob, když se Dan Smith, zpěvák skupiny, rozhodl pro krátkou návštěvu davu. Byl velmi znatelný nezájem mužských protějšků. Ti sehráli roli statického a nezúčastněného doprovodu svých nadšeně poskakujících přítelkyň. Bastille dokázali navodit opravdu milou a pozitivní atmosféru, která nikoho nemohla urazit, ale samozřejmě nebyla šálkem kávy fanoušků „bizkiťáků“. Jejich hudebně dokonalý a precizní výstup místy až mrazil. Ukončili své vystoupení oblíbenou písní „Pompeii“.

Organizátoři Rock for People již pomalu plánují další ročník festivalu. Ještě není jisté, co si pro nás za překvapení přichystají tentokrát. Musíme jen doufat, že budou mít lepší ruku a více štěstí. Byla by škoda, kdyby se hradecký RfP potýkal s nezájmem diváků a menu, kterému schází pestrost.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!